Van'da İranlı turistler otelleri doldurdu
AA

Van'a giden İranlı turistler, yaptıkları alışverişlerle kentteki esnafa bayramı erken yaşattı.

OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 95

İranlı turistler otellerdeki doluluk oranını da yüzde 95'e çıkararak, terör olayları nedeniyle sıkıntı yaşayan turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, İranlıların tatil için Van'ı tercih etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, bu tabloyu elde edebilmek için çok çaba gösterdiklerini söyledi.

Van'da İranlı turistler otelleri doldurdu

"VAN'IN İRAN'A İHTİYACI VAR"

Komşu ülkeyi sürekli ziyaret ederek kentin güzelliklerini tanıtmaya çalıştıklarını belirten Takva, şöyle devam etti: "İranlıların, geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla Van'ı tercih ettiklerine tanıklık ettik. Bu durum Vanımız için son derece önemlidir. Van'ın İran'a ihtiyacı var. Pazarı elimizde tutmamız, yakın bölgemizdeki bu insanları bölgemizde tutmamız lazım. Bunun için uygun koşullar yaratmaya başladık. Geçmiş yıllarda böyle bir İranlı yoğunlu yaşamadık. Özellikle bu sene tatil ve özel günlerde İranlıların büyük bir istek ve arzuyla Van'a geldiğini gördük. Bizler de esnafımızın İranlı turistlere sahip çıkmaları yönünde bir duyarlılık oluşturmaya çalıştık. Kalite ve fiyat standardını artırmak, onların burada rahat bir tatil geçirmeleri ve güvenli alışveriş yapmalarını temin etmemiz gerekiyor."

Van'da İranlı turistler otelleri doldurdu VİDEO

Van'da İranlı turistler otelleri doldurdu

ANTALYA VE DİĞER İLLERE GÖRE DAHA SERİN

İranlı turist rehberi Mehdi Arghand ise İranlı turistlerin tatil ve özel günlerde Türkiye'yi tercih ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Altı yıldır sürekli Van'a turist getiriyoruz. Van'dan çok memnunuz. Özellikle Van'ın tarihi ve doğal güzellikleri çok fazla. Buraları her fırsatta geziyor ve çok beğeniyoruz. Van hem alışveriş konusunda hem de havaların Antalya ve diğer illere göre daha serin olması nedeniyle bizleri çekiyor."

Van'da İranlı turistler otelleri doldurdu


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)