Varank üzerinden Sümeyye Erdoğan dinlendi iddiası

Varank üzerinden Sümeyye Erdoğan dinlendi iddiası

Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı üzerine 'Selam ve Tevhit' terör örgütü adı altında yürütülen soruşturma dosyasında yapılan incelemenin yer aldığı 1292 sayfadan oluşan 3 CD'deki tespitlerden biri de BaşbakanlIk Başmüşaviri Mustafa Varank hakkındaki 'teknik takip' kararına yönelik oldu.

Varank, Furkan isimli bir kişi ile yaptığı telefon görüşmelerinde 'suç unsuru olmamasına rağmen' şüpheli oldu. Varank'ın Kudüs Ordusu Terör Örgütü ile irtibatlı olup olmadığının tespiti ve bağlantılarının ortaya konulabilmesi, örgüt içerisindeki hiyerarşik yapının deşifre edilebilmesi amacıyla da polis, mahkemeden teknik takip kararı aldı.

Varank üzerinden Sümeyye Erdoğan dinlendi iddiası

GÖRÜŞMELERİ KAYDA ALINDI

"Silahlı Terör örgütüne üye olmak ve örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" suçu isnat edilen Varank için alınan teknik takip kararıyla Sadık Albayrak, Sümeyye Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi, Başbakanlık İdari Mali İşler Dairesi, Başbakanlık eski Müsteşarı ve şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Nagehan Alçı, Ahmet Mahmut Ünlü ile yaptığı görüşmeler de kayda alındı.

Suç unsuru taşımadığı halde bu kayıtlar yazılı hale getirildi. Yine tespitlere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; 2 Aralık 2013 tarihinde telefon takibinin sonlandırılmasını talep ederek, TİB KDM Programı üzerindeki tüm verilerin imhasına karar verdi.

Teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda suç unsuru oluşturacak herhangi bir görüşme ve eylem rastlanılmadı.