Vatandaşın su faturası isyanı
CHA

İstanbul Sarıyer'de bir arkadaşıyla birlikte yaşayan Ali Aksu, 3 aylık su faturasının 6 bin 308 TL’lik faturaya tepki gösterdi. Soluğu İSKİ’de alan Aksu başından geçenleri  anlattı.

HAMAM İŞLETMİYORUM

Dairede 3,5 yıldır oturduğunu belirten Aksu, “Faturalarımız düzenli olarak geliyor ve ödeniyor. Ortalama 55 ila 70 arasında farklılık gösteriyor. Aralık ayında 6 bin 308 TL’lik bir fatura geldi. Sebebini İSKİ’ye sorduk. ‘Saatiniz sökülüp incelenecek’ dediler. Saati incelediler her hangi bir arızasının olmadığını söylediler. Bana göre bu saatte bir arıza var. Ben burada 2 kişi kalıyorum. Ortalama 70 TL-100 TL arasında gelen su faturası 3 ay 15 gün içinde 6 bin TL nasıl oluyor? Ben burada dükkan da otel de işletmiyorum. Dairemde hamam da oto yıkama da yok. Niye bu kadar fatura geldiğini yetkililere soruyorum. Yetkililere de sordum ‘Bizde bir hata yok. Saatiniz düzgün ödeyeceksiniz. Ödemek istiyorsanız da taksit yapalım, kolaylık sağlayalım’ yanıtını verdiler.” şeklinde konuştu.

Vatandaşın su faturası isyanı

"SU KAÇAĞI YOK"

Yüksek faturayı ödeme durumunun olmadığını ifade eden Ali Aksu, “Tesisatınızda kaçak falan vardır dediler ama kontrol ettirdik hiçbir yerde su kaçağı yok. Sabah evden çıkarken vanayı kökünden kapatıp çıkıyoruz. Dışardan kapatıyoruz. Böyle bir şey olma durumu da yok. Bu faturaya itiraz ediyoruz gereğinin yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.