Vatikan'da ilk kez Kur'an okundu

ABD'nin önderliğinde gerçekleşen barış görüşmelerinden sonuç alamayan İsrail ve Filistin, haftalar sonra ilk kez Papa Francis'in öncülüğünde Vatikan'da barış görüşmeleri yaptı. Din adamlarıyla birlikte Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in katıldığı görüşmelerde barış mesajları verildi.

Vatikan'da ilk kez Kur'an okundu

İLK KEZ VATİKAN'DA BİR MÜSLÜMAN KUR'AN OKUDU

Vatikan'ın bahçesinde gerçekleştirilen görüşmelerde Hıristiyan, Musevi ve Müslüman din adamları kendi dillerinde dua okudu. İlk kez Vatikan'da bir Müslüman Kur'an-ı Kerim okuyarak tarihe geçti. Bir saat süren görüşmeye Katolik Hıristiyanların yanı sıra Ortodoksların dini lideri Fener Rum Patriği Bartholomeus da katıldı.

VATİKAN'DA İLK KEZ KUR'AN-I KERİM OKUNDU İZLE

Vatikan'da ilk kez Kur'an okundu

''HEM KENDİMİZ HEM KOMŞUMUZ İÇİN BARIŞ İSTİYORUZ''

Olumlu bir havada geçen görüşmelerde Papa Francis, barışın savaştan daha çok cesaret istediğini ifade etti. Papanın davetinin İsrail'in barış istemesine yardım etmesini dileyen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, “Hem kendimiz hem komşumuz için barış istiyoruz” şeklinde konuştu.İsrail ve Filistinlilerin barışa muhtaç olduğunu ifade eden İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, “Çocuklarını kaybeden annelerin acılarını kalbimizde yaşıyoruz. Ağlamalara ve çatışmalara son vermemiz lazım. Eşit olarak hepimizin barışa ihtiyacı var” dedi.

Vatikan'da ilk kez Kur'an okundu

BARIŞIN SEMBOLÜ ZEYTİN AĞACI DİKİLDİ

Görüşmelerin ardından barışı simgelemesi adına Para Francis ve ülke liderleri Vatikan'ın bahçesine zeytin dalı dikti ve dua etti.

Vatikan'da ilk kez Kur'an okundu