Veliaht Salman İngiltere Kraliçesi'nin huzurunda
ensonhaber.com

Avrupa'nın "parmakla gösterdiği", ABD'nin "Orta Doğu'nun geleceği" dediği Suudi Veliaht Prensi Muhammet bin Selman yurt dışı turları kapsamında ikinci ziyaretini gerçekleştirdi.

İlk ziyaretini darbeci Sisi'ye gerçekleştiren Selman'ın ikinci ziyareti de oldukça konuşulacak bir isime oldu: İngiltere'yi ziyaret eden Selman, Kraliçe Elizabeth'in huzuruna çıktı.

HAZIR OL'DA BEKLEDİ

Suudi Arabistan'ın müstakbel kralı Selman'ın İngiltere'yi ziyareti bazı çevreler tarafından ilginç bir seçim olarak karşılandı. Geçmişte kralları atayan, hükümete yön veren İngiltere'ye, yeni kral adayının ziyaret gerçekleştirmesi "icazet alıyor" yorumlarına neden oldu.

Kraliçe Elizabeth'in kabul ettiği veliaht prens Selman, Elizabeth'in huzurunda adeta hazır ol pozisyonunda bekledi. Kabul töreninin ardından görüşme yapan Selman ve Kraliçe, birlikte öğle yemeği yiyecek.

Veliaht Salman İngiltere Kraliçesi'nin huzurunda

SELMAN KARŞITI PROTESTOLAR

Selman'ın İngiltere'ye gelişi her ne kadar Kraliçe tarafından kabul görse de bazı çevreler Kral adayının Londra'ya gelişine tepki gösterdi.

Özellikle Yemen'de gerçekleştirilen operasyonlarda parmağı bulunan Prens Selman'ın gelişine karşı "savaş suçlusu Selman, hoş gelmedin" yazılı pankartlar taşıyarak gösteri gerçekleştiren İngilizler, Selman'ın gelişini protesto etti.

Veliaht Salman İngiltere Kraliçesi'nin huzurunda