Venezuela altın satarak ayakta duruyor
ensonhaber.com

Washington'un, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için uygulamaya koyduğu yaptırımlar nedeniyle, ülke halkı zor günler geçiriyor.

EKONOMİYE DARBE

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'ya her türlü desteği veren ABD, Venezuela ekonomisine büyük bir darbe vurdu.

Venezuela altın satarak ayakta duruyor

PETROLE AMBARGO

Ülkenin petrol şirketi PDVSA ve ABD'deki petrokimya şirketi Citgo'ya uyguladığı yaptırımlarla Venezuela'yı zor durumda bırakan ABD, en son geçen hafta Venezuela'dan Küba'ya petrol verdiği gerekçesiyle 2 şirketi, yaptırım listesine almıştı.

Venezuela altın satarak ayakta duruyor

ALTIN SATIŞLARI AYAKTA TUTUYOR

Ancak bütün bu yaptırımlara rağmen Maduro, ayakta kalmaya devam ediyor. Venezuela'ya nefes aldıran şey ise yaptığı altın satışları oluyor.

Venezuela, ülkenin varlıklarının dondurulmasına yönelik artan uluslararası baskıya rağmen 400 milyon dolar civarına altın satışı yaptı.

Venezuela altın satarak ayakta duruyor

ARTIK ABD'YE GİTMİYOR

Eskiden Venezuela altınları ABD ve İngiltere gibi ülkelere gidiyordu. Maduro döneminde işlerin değişmesi ambargolara neden oldu.

İNGİLTERE TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ

İngiliz Reuter haber ajansı daha önce Venezuela'nın, 2018 yılı içinde Türkiye'ye 900 milyon dolar değerinde işlenmemiş altın gönderdiğini yazmıştı. 
Bu durum ABD tarafından engellenmeye çalışıldı.

Son olarak geçtiğimiz ocak ayında Maduro'nun Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah beraberindeki heyetle birlikte Çorum'da bir altın rafinerisinde incelemelerde bulunmuştu.