Venezuela Devlet Başkanı Maduro: CNN buradan uzak dursun

ABD’nin, Venezuela Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami’yi ‘uyuşturucu kaçakçısı’ olarak göstermesine Devlet Başkanı Nicolas Maduro tepki gösterdi.

ÖZÜR DİLEMELERİNİ İSTEDİ

ABD’nin özür dilemediği takdirde adım adım cevap vereceklerini söyleyen Maduro, ABD televizyon kanalı CNN’e dair de Venezuela hakkındaki iddialarının ardından açıklamalarda bulundu:

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: CNN buradan uzak dursun

"VENEZUELA'DAN UZAK DURAN BİR CNN İSTİYORUM"

“CNN, Venezuela’ya karşı yürütülen savaşın en büyük enstrümanıdır.Venezuela’ya burnunu sokma! Buralardan uzakta duran bir CNN istiyorum"

Maduro, geçen hafta yaşanan bir olay üzerine, CNN’in gerçekleri çarpıtarak yayın yaptığını iddia etti. Kanalın son olarak, bir öğrencinin okulunun eskimiş olması ve çektikleri açlık problemlerini canlı yayında Maduro’ya bildirmesi üzerine Maduro “CNN’nin bu yayını çarpıtmaya çalıştığını, bunu yapamayacağını” söyledi.

“Venezuela hükümetinin 'terörle' bağlantısı olan kişilere pasaport vermiş olabileceğini” iddia eden CNN ayrıca, bir dönem Irak’taki Venezuela Konsolosluğu’nda avukatlık yapmış olan Misael Lopez’in çalıştığı dönemde binlerce insanın vize ve pasaportlarının satıldığını gören bir şahit olduğunu iddia etti. Hükümet kanadı ise bu iki iddiayı da kabul etmedi.