Venezuela'da Amerikancılar sokakları yakıp yıktı
ensonhaber.com

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD tarafından "vali atanır gibi" görevinden azledilmek isteniyor. Bu nedenle gece saatlerinde Beyaz Saray, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını duyurdu.

Kararın açıklanmasının hemen ardından ortalık karıştı. Amerikancılar ve Maduro yanlıları sokaklara indi.

CHAVEZ HEYKELİNE SALDIRI

Ülkenin eski liderlerinden Hugo Chavez'in Caracas'ta bulunan heykeline, bir grup eylemci saldırı düzenledi. Heykeli ateşe veren göstericiler, Chavez heykelini yaktı.

Yakmayla da yetinmeyen öfkeli grup, daha sonra kaide üzerinde bulunan heykelin kolunu, bacağını kırdı parçaladı. Parçalanan heykel, bir üst geçidin üzerinden iple bağlanarak sallandırıldı. Bu görüntüler akıllara, Irak işgali sırasında provakasyon sonucu yıkılan Saddam heykelini getirdi.

Venezuela'da Amerikancılar sokakları yakıp yıktı

Venezuela'da Amerikancılar sokakları yakıp yıktı ViDEO

SOKAKLARDA ABD BAYRAKLARI

ABD'nin organize ettiği planlı darbe, halk tarafından da karşılık buldu. Özellikle, yüzde 60'tan fazla oyla Devlet Başkanı olan Maduro'ya karşı halkın bir kısmı, sokaklara çıkarak gösteri düzenlerken, göstericilerin ellerindeki ABD bayrakları da dikkat çekti.

Venezuela'da Amerikancılar sokakları yakıp yıktı

TRUMP'TAN ASKERİ OPERASYON AÇIKLAMASI

ABD destekli darbe girişimine, Washignton'dan da açıklama geldi. Donald Trump yaptığı yazılı açıklamayla, siyasi ve diplomatik gücünün tüm ağırlığını kullanacağının mesajını verirken,  askeri müdahale seçeneği konusunda  "Şu an hiçbir şeyi değerlendirmiyoruz ama bütün seçenekler masada." dedi.

Venezuela'da Amerikancılar sokakları yakıp yıktı

Günün önemli gelişmeleri VİDEO