Venezuela’da halk marketleri yağmalıyor
İHA

yağma

Geçtiğimiz hafta yaşanan ayaklanmalar ve yağmalamalar sırasında 4 kişinin de hayatını kaybettiği ülkenin başkenti Caracas’ta yiyecek almakta zorluk çeken halk bu kez marketlere, bakkallara saldırdı.

MARKETLER YAĞMALANMAYA BAŞLADI

Kentte bulunan bir markete giren vatandaşlar, raflardaki gıda ürünlerinden temizlik ürünlerine kadar ellerine geleni yağmaladı. Bu anlar ise marketin güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi. Kalabalığın markete girdiğini gören kasiyer ise çareyi hızlı bir şekilde kaçmakta buldu. Yağmacılardan birinin pasa kasasına giderek kasayı boşaltmaya çalıştığı anlarda, bir diğer yağmacı ise raftaki ürünleri tişörtüne doldurdu.

Venezuela’da halk marketleri yağmaladı VİDEO

Venezuela’da halk marketleri yağmalıyor

HALK GIDA KITLIĞIYLA SAVAŞIYOR

Başkent Caracas’ın yanı sıra diğer kentlerde de vatandaşlarla gıda kıtlığı ile savaşıyor. Ülkenin sahil kenti Cumana’da 20 işletmenin yağmaya uğramasının ardından güvenlik görevlileri sokaklarda görev almaya başladı.

400'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINDA

Venezuela’nın Sucre eyaletinin sosyalist valisi Luis Acuna, Salı günü gerçekleştirilen protestolarda 400’den fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi. Olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken Acuna, ölümlerin yaşanan karışıklıklar sonucu olmadığını söyledi.

Venezuela’da halk marketleri yağmalıyor

MOTOSİKLET KULLANIMI 72 SAAT BOYUNCA YASAK

Olayların ardından Belediye Başkanı motosikletlerin 72 saat boyunca kullanılmasını yasakladı. Dün Caracas’ın mahallelerinde yaşayan işçiler, Başkanlık Sarayı yakınlarındaki anayola trafiğe kapattı. Hükümet ise, yaşanan kıtlıklardan sorumlu tuttuğu muhalefetin ABD hükümeti ile işbirliği yaptığında savundu.

Venezuela’da halk marketleri yağmalıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)