Vergi yapılandırmada başvuru süresi uzatıldı
Ajanslar

vergi

Başbakan Binali Yıldırım, 31 Ekim'de sona ereceği açıklanan vergi alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin başvuruların 25 Kasım'a kadar uzatıldığını bildirdi.

VERGİ YAPILANDIRMASININ KAPSADIĞI BORÇLAR

Devlet kurumlarına olan birçok borcu içine alan kanun özellikle, gecikme faizleri, vergi ve vergi cezaları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gecikme zamları, gümrük vergileri, emlak vergisi çevre temizlik vergisi, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti, RTÜK idari para cezaları, Yurt-Kur öğrenim ve katkı kredisi alacakları, SGK prim borçlarının yanı sıra Belediyelerin alacakları da bu kapsamın içerisinde yer alıyor.

6,3 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Vergi yapılandırılma kanunun yürürlüğe girmesi ile yaklaşık olarak 6,3 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Borçların ödenmesi sonrasında 93 milyar TL vergi alınacağı belirtiliyor.

Yapılandırma kapsamında 4,2 trafik ceza olan ve 3,9 milyon vatandaşın motorlu taşıtlar vergisi olan vatandaşlar da bu kapsamda geçmiş dönemden gelen borçlarını vergi dairelerine başvurarak yapılandırabilecek, taksitlendirebilecekler.