Veysel Eroğlu: Kuvvetli yağışlar geliyor

Veysel Eroğlu: Kuvvetli yağışlar geliyor

Denizli'deki ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, "Türkiye için kuraklık tehlikesinin olup olmadığı yönündeki" soru üzerine, Türkiye'nin yarı kurak iklim bölgesinde olduğunu belirtti.

"YAĞIŞLAR YÜZDE 27 ORANINDA AZALDI"

Bakanlık olarak Türkiye'de yağış yıllığını 1 Ekim itibariyle değerlendirdiklerini belirten Eroğlu, 1 Ekim'den bu güne kadar yağışlarda Türkiye ortalamasında yüzde 27 oranında azalma olduğunu bildirdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın birçok baraj ve gölet inşa ettiğine vurgu yapan Bakan Eroğlu, şunları söyledi;

"MARMARA'YA AZ YAĞIŞ DÜŞTÜ B PLANINI DEVREYE SOKTUK"

"Suyumuzu biriktirmeseydik başta İzmir olmak üzere İstanbul ve diğer bazı şehirler susuzdu. Kısa vadede hızla tesis yapılması gereken 76 şehrimizi belirledik. Bunların tamamının içme suyu, baraj ve göletlerini, yer altı suyunu veyahut isale hatlarını, içme suyu arıtma tesislerini yaptık. Dolayısıyla sıkıntı yok gözüküyor. Marmara bölgesine az yağış düştü, bunun üzerine 'B' planını devreye soktuk, özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'daki problemi çözdük. Bir sıkıntı olmayacak. Denizli bölgesinde de sıkıntı yok. Barajların doluluk oranı 74'dür. Allah'a şükür çok iyi.

"CUMARTESİ GÜNÜ KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLİYORUZ"

Bizim tedbirlerimiz önümüzdeki yıl için. Çeşitli bölgelerde yağışlar bekleniyor. Özellikle su sıkıntısı çekmesi muhtemel olan Marmara Bölgesi'nde Cumartesi günü çok kuvvetli yağış bekliyoruz. Merak etmeyin, Allah'ın izniyle su sıkıntısı çektirmeyeceğiz"