Veysel Eroğlu: Oğul Esad katliamda babasını da geçti

Veysel Eroğlu: Oğul Esad katliamda babasını da geçti

Afyonkarahisar'da çeşitli ziyaretler yapan Bakan Eroğlu, 8'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'na ait askeri fabrikada incelemelerde bulundu. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından Bakan Veysel Eroğlu, 2'nci Küçük Sanayi Sitesi'ne geçti. Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser'den çalışmaları hakkında bilgiler alan Eroğlu, sanayici ve esnafa hükümet olarak her türlü desteği verdiklerini, Türkiye'yi çalışan ve üreten insanların ayakta tutuğunu kaydetti.

'BÖYLE BİR VAHŞET GÖRÜLMEDİ'

Gezi sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Eroğlu'nun hedefinde Suriye lideri Beşar Esad vardı. Suriye ordusunda görev yapan bir askerin ülkede yaşanan iç savaş boyunca, askeri hastanelere ölü olarak getirilen kişilerin fotoğraflarını çekerek ülkede yaşanan katliamı belgelediğini belirten Eroğlu, Suriye'nin daha önce böyle bir vahşet görmediğini söyledi. Suriye eski lideri Hafız Esad'ın da katliam yaptığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Biliyorsunuz Suriye eski lideri Hafız Esad geçmişte katliam yapmıştı. Ancak oğul Esad, katliamda babasını da geçti. Yani böyle bir vahşet dünyada asırlardır görülmedi. Bunu lanetliyorum" diye konuştu.

'BATI DÜNYASI SES ÇIKARMIYOR'

Türkiye dışında hiçbir ülkenin Suriye'deki vahşete ses çıkarmadığını savunan Eroğlu, "Batı dünyası biraz ses versin. Bu vahşeti görüyorlar. İnsanlık duyguları birazcık açığa çıksın. Siyasi birtakım menfaatlerin dışında bir takım insanlık duyguları ortaya çıksın istiyoruz. Batı dünyasına 'İnsanlık öldü mü?' diye sormak istiyorum. Gerçekten çok üzülüyoruz. Ben bu görüntülere bakamıyorum. Vicdan sahibi hiçbir insan bunu yapamaz. Bunu yapan insan olamaz. Batı dünyası da kendine gelsin" dedi.