Veysi Kaynak kimdir

r

VEYSİ KAYNAK KİMDİR?

1 Ocak 1962 Kahramanmaraş doğumludur. İmam Hatip lisesi mezunudur. Üniversitede ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezun olduktan somra kendi şehri olan Kahramanmaraş’ta serbest avukatlık yapmıştır. Kendisi evli ve 5 çocuk babasıdır.

KARİYERİ

Kaynak 1987 yılında Refah Partisi'nin Kahramanmaraş İl Sekreterliği'ni yapmaya başlamıştır. 1989-1999 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı, Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerini yapmıştır.

Daha sonra 1999 yılında Kahramanmaraş’ta Belediye Başkanlığı yapmıştır. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kahramanmaraş Kurucu il Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı, Maraş İl Başkanlığı görevlerini de yapmıştır. 2007 yılında yapılan genel seçimlerde ise Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Veysi Kaynak kimdir

YENİ KABİNEDE GÖREVİNİ ALDI

AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği görevlerini de üstlenen Kaynak, 7 Kasım 2011’de Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararıyla  Adalet Bakanı Yardımcısı oldu. Bu görevine 2015 yılına kadar devam etti.

2015 yılı Haziran ve Kasım seçimlerinde yine Kahramanmaraş Milletvekili olarak meclise girdi. Kaynak günümüz hükümetinde Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak yerini aldı.