Vintage tarzı ev dekorasyonu

Ev dekor modasında küçümsenemeyecek kadar hızla büyüyen bir akım var: Vintage, diğer adıyla ikinci el... Eski eşyaları alıp, kendinize göre şekillendirmeyi seviyorsanız, siz tam bir vintage tutkunusunuz demektir. İkinci el eşyaları ya da eski eşyalarınızı yenileyip, onları çok şık ve evinizle uyumlu hale getirebilir, geçmişi olan eşyaları kullanıp, hikayesi olan mekanlar yaratabilirsiniz.

DANTEL KULLANIN

Vintage denildiğinde ilk akla dantel gelir. Dantelleri eğer tarzınıza uygunsa vintage dekorasyonunuzu oluştururken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Odanızın havası bir anda değişecektir. Son sezonlarda dekorasyonda dantel detaylarını sıkça görebiliyoruz. Daha çok sehpa örtülerinde ve yatak örtülerinde görülen danteller, vintage dekorasyonunun temel adımlarından biri.

Vintage tarzı ev dekorasyonu

ODAK NOKTASI OLUŞTURUN

Bu dekorasyon tarzında önemli olan, hangi mekan olursa olsun dikkat çekici ve beklenmedik bir odak noktası oluşturmaktır. Örneğin sade renkli bir salonda kullanılabilecek kırmızı çiçekli modern bir lambader ya da puf, tüm mekana sıra dışı bir hava katacağından önerilir.  Modern bir oturma odasında eski bir saat kullanmak odaya farklı bir hava katacaktır.

Vintage tarzı ev dekorasyonu

SİVRİ AYAKLI MOBİLYALAR TERCİH EDİN

Mobilyalarda ise, sivri ayaklı masalar, koltuklar ve kalın kaplamalar ön plana çıkıyor. Fakat mobilyalardan daha çok eşyalarda vintage tarz tercih edilir.

Vintage tarzı ev dekorasyonu

NATUREL TONLAR KULLANIN

Vintage stilinde uyumlu olabilmek için, farklı tarzların aynı potada eritilebilmesi büyük önem taşır. Renk seçimlerinde natural tonlardan yola çıkarak, döşeme, duvar ve zemin için renk seçilebilir. Krem, gri, siyah, kahve ve bej ile beyaz ve fildişi tonları stilde en dikkat çeken renkler olduğundan önerilir. Ayrıca, duvarlarda özelikle çiçek desenli ve pembe beyaz tonlardaki çiçek desenli duvar kağıtları o eski yıllardaki vintage havayı kolaylıkla yaratabilirsiniz.

Vintage tarzı ev dekorasyonu