Vladimir Putin Duma seçimlerini yorumladı
Ajanslar

1

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iktidardaki Birleşik Rusya partisinin galibi olduğu Duma seçimlerinin sonuçlarını 'ülkeye dışarıdan yapılan baskılara verilmiş bir tepki' olarak tanımladı.

SEÇİM SONUÇLARI BİR TEPKİ

Kabine toplantısında konuşan Putin, "Duma seçiminin sonuçları, vatandaşlarımızın Rusya'ya dışarıdan yapılan baskıya, tehditlere, yaptırımlara ve ülkemizdeki durumu dışarıdan istikrarsızlaştırma girişimlerine verilen bir tepki" dedi.

"HALK İSTİKRAR DENEN ŞEYİ SEÇİYOR"

Putin, “Büyük ölçüde belirsizliğin ve riskin olduğu bu dönemde halk, istikrar denen şeyi seçiyor, önde gelen siyasal güce güveniyor, Birleşik Rusya partisine dayanan hükümete güveniyorlar ve hepimizin profesyonel bir biçimde vatandaşlarımızın yararına çalışacağımıza güveniyorlar” ifadelerini kullandı.

"TÜM SİYASİ GÜÇLER DİNLENMELİ"

İç siyasette parlamento dışında kalan partiler de dahil tüm siyasi güçlerin dinlenmesi gerektiğinin altını çizen Putin, Rusya'nın dış politika hedeflerini gerçekleştirirken tüm partnerleriyle hiçbir saldırganlık belirtisi göstermeden işbirliği yapacağını belirtti. Putin diğer taraftansa ulusal savunma başta olmak üzere Rusya'nın çıkarlarını göz önünde bulunduracaklarını hatırlattı.