Volkswagen'deki skandal üç markaya daha sıçradı

r

İsveç'te 4 silindirli 2 litre TDI motora sahip Volkswagen dışında emisyon testlerinde hile yapılmış Audi, Skoda, Seat marka 61 bin aracın olduğu ortaya çıktı.

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in (VW) emisyon testlerinde hile yapıldığının ortaya çıkmasından sonra İsveç'te aynı tip motora sahip farklı markalarda 61 bin araç olduğu açıklandı.

ÇOĞU İSVEÇ'TE

İsveç Ulaştırma Kurulu (Transportstyrelsen) emisyon testlerinde hile yapıldığı öne sürülen 11 milyon araçtan 61 bin 686'sının İsveç'te olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, 4 silindirli 2 litre TDI motora sahip Volkswagen'den başka Audi, Skoda, Seat marka otomobillerinde de bulunduğu belirtildi.

Konuyu değerlendiren Çevre ve İklim Bakanı Åsa Romson, daima çevreye daha az karbondioksit salan araçlar hayal ederken böyle bir skandalın ortaya çıkmasının kendisini hayal kırklığına uğrattığını söyledi.

KONUYLA İLGİLİ RAPOR İSTENDİ

Yapılacak şeffaf soruşturma sonucunda herhangi bir şey tespit edilmesi durumunda ülkesinin ona göre hareket edeceğini söyleyen Romson, İsveç Ulaştırma Kurulu'ndan da konuyla ilgili rapor istediğini belirtti.

İsveç Volkswagen Şirketi Sözcüsü Marcus Thomas ise yaşanan olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu ve konu hakkında Almanya Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamadan başka diyecek hiç bir sözünün bulunmadığını bildirdi.