VW'den Wörthersee'ye 380 HP’lik Golf

VW'den Wörthersee'ye 380 HP’lik Golf

Her yıl Volkswagen, Avusturya'da düzenlenen Wörthersee Festivali'nde yeni konseptlerini gün yüzüne çıkarıyor. Bu yıl da GTI Roadster modeliyle beraber Golf GTI Wolfsburg konsepti tanıtan Volkswagen, otomobilde hafif alaşım jantlarla beraber aerodinamik gövde kitine yer vermiş. Ayrıca geliştirilmiş fren ve sportif bir egzoz sistemine sahip otomobilin, yine sportif karakterine vurgu yapan siyah stickerların yanı sıra fren diskleri üzerinde GTI logosu göze çarpıyor.

VW'den Wörthersee'ye 380 HP’lik Golf

Kabin ise tıpkı dış tasarımda olduğu sportif öğelerle bezenmiş. Kapı içlerinde GTI yazılı ahşap kaplamalara yer verilirken, yumuşak malzemeler ve spor direksiyon simidi göz alıcı bir görüntü ortaya koyuyor. Aracın iç mekanında asıl dikkat çeken ise 24 inç büyüklüğünde Play Station oynanabilen LED LCD TV sistemi bulunuyor olması... Bunun yanı sıra araçta 2.710W çıkışlı ve 11 hoparlörlü bir ses sistemine de yer verilmiş.

VW'den Wörthersee'ye 380 HP’lik Golf

380 HP'LİK MOTOR

Volkswagen Golf GTI Wolfsburg Edition'ın kaputunun altında ise Golf R2 ralli aracından alınan 2.0 litrelik turbo beslemeli 380 HP güç üreten bir motor bulunuyor. Volkswagen, Wörthersee'de 2008 yılından beri yeni bir GTI konsepti tanıtıyor.