Walt Disney kimdir

Walt Disney kimdir

Amerika Birleşik Devletleri genelinde bir simge haline gelen Walt Disney, 1901 ile 1966 yılları arasında yaşamış ve kurduğu yapım şirketi ile bir dünya markası haline gelmiştir. ABD'nin İllinois eyaletinde dünyaya gelen Walt Disney gençlik yıllarından itibaren sinemaya ilgi duymuş ve sinemanın birçok farklı alanında çalışmıştır. Çoğu insan Walt Disney'i yalnızca yapımcı rolü ile tanısa da, yönetmenlikten senaristliğe sinemanın her alanında çalışmış bir isimdir. Sinema ile ilgili yaptığı tüm bu çalışmaların haricinde seslendirmen kimliği de bulunan Walt Disney'in oldukça başarılı bir animatör olduğu da söylenebilir. ABD'nin adından dünya çapında söz ettiren animasyon merkezi Disneyland, Walt Disney'in en büyük projelerinden biridir.

MICKEY MOUSE

Kardeşi Roy Disney ile birlikte 16 Ekim 1923 tarihinde “The Walt Disney Company” isimli bir şirket kuran Walt Disney, animasyon stüdyosu olarak kurdukları şirketlerini hızla geliştirdiler. Walt Disney Animasyon Stüdyoları olarak ABD genelinde tanınan şirket halk arasında da büyük ilgi ile karşılanınca, Walt Disney şirketinin işlevselliğini ve verimliliğini daha da arttırma yoluna gitti. Adı her zaman Walt Disney Animasyon Stüdyoları ile birlikte anılan dünyanın en ünlü animasyon karakterlerinden biri olan Mickey Fare (Mickey Mouse), 1928 yılında şirketin ürettiği ve sonrasında da başarı basamaklarını koşar adımlarla çıktığı bir projedir.

MASALLAR PARKI DISNEY LAND

Mickey Fare projesini geliştirilen Walt Disney Animasyon Stüdyoları daha da geniş bir kitleye bu animasyon karakteri sevdirmiş ve böylece adından dünya çapında söz ettirmeyi başarmıştır. Mickey Fare'nin dünya genelinde büyük bir şöhret yakalaması ve herkes tarafından sevilmesini iyi değerlendiren Walt Disney, kısa süre sonra bu karakterin kız arkadaşı olarak tanınacak Mini Fare karakterini geliştirdi. Günümüzde dahi hemen hemen herkes tarafından tanınan Donald Amca(Donald Duck), Pluto ve Goofy gibi karakterlerin üst üste gelmesi ile birlikte ününe ün katan Walt Disney, artık dünya devi bir firmanın sahibi haline gelmiştir. Bu dönemde Walt Disney Animasyon Stüdyoları tarafından ortaya çıkartılan neredeyse tüm karakterler halkın beğenisini kazanıyordu. Milyon dolarlık projeler olan masalların anlatıldığı filmler ile başarısını ve dolayısı ile kazancını büyük oranda arttıran Walt Disney, 1955 yılında Los Angales'te Disney Land animasyon merkezini açtı. Daha sonra ikinci eğlence parkının da açılması ile bir animasyon zinciri haline gelen Disney Land projesi, giderek büyüdü ve dünya geneline yayıldı. Walt Disney yakalandığı akciğer kanseri hastalığı nedeniyle 1966 yılında yaşamını yitirmiştir