Wesley Sneijder'in bıçak seti olay oldu

Wesley Sneijder'in bıçak seti olay oldu

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in özel bir şirketin sarı-kırmızılı bıçak setini satışa çıkarması, İngiliz basınında gündem yarattı.

İNGİLİZLER SİNİRLENDİ

Tecrübeli oyuncu, sosyal medya üzerinden bıçak setinin satışa çıktığını duyururken, "Sonunda benim Galatasaray bıçak setim satışa çıktı. Satışa ve her yere dağıtıma başlandı" şeklinde bir mesaj attı.

Ancak bıçak setinin satışa çıktığı günün Leeds Unitedlı iki taraftarın İstanbul'da hayatını kaybettiği günün yıldönümü olması, İngilizleri sinirlendirdi.

Wesley Sneijder'in bıçak seti olay oldu

İNGİLİZLER SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERDİ

İngiliz taraftarlar Sneijder'e tepki gösterirken, sosyal medya üzerinden Mattt White isimli taraftarın, "Wesley Sneijder Galatasaray bıçak setini, İstanbul'da 2 Leeds taraftarının ölüm yıldönümünde mi satışa sunuyor. Berbat"; Jack Connolly isimli taraftarın ise, "Sneijder'in bıçak seti berbat. İğrenç insanlar" şeklinde mesajlar paylaştığı kaydedildi.

ÖZÜR DİLEDİ

Mesajların ardından Wesley Sneijder ve bıçak firması promosyonlarını geri çekme kararı aldı. Sneijder, İngiliz bir taraftardan özür dilerken, "Çok üzgünüm. Bu durumu bilmiyordum ve ürünü kaldırdık" sözlerini kullandı.

TAKSİM MEYDANI'NDA BIÇAKLAMA...

5 Nisan 2000 günü Galatasaray'ın UEFA Kupası Yarı Finali'nde Leeds United ile İstanbul'da oynadığı mücadele öncesi, Kevin Speight ve Christopher Loftus isimli iki İngiliz taraftar, Taksim Meydanı'nda bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. 2000 yılında gerçekleşen cinayet sonrasında 5 kişi tutuklanmıştı.

Wesley Sneijder'in bıçak seti olay oldu

2002 yılında Ümit Demir isimli şüpheli, bıçaklama eylemini gerçekleştirdiğini itiraf etmiş ve 15 yıl hapse mahkum edilmişti. Yaklaşık 1 yıl sonra yapılan itirazın ardından, Demir serbest kalmış ve 2007 yılında bu sefer 80 aylık bir cezaya çarptırılmıştı.