Whatsapp kendi rekorunu kırdı

Whatsapp kendi rekorunu kırdı

Facebook tarafından satın alındıktan sonra kullanıcı kaybı yaşayan popüler mobil sohbet uygulaması WhatsApp‘ın önünde hiçbir rakibi duramıyor. Sohbet uygulaması yeni rakamları ile yine rakiplerini geride bırakmayı başardı.

500 MİLYON AKTİF KULLANICI

500 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı başaran WhatsApp kendi rekorunu egale etmiş oldu. Dünya çapında büyümesini her geçen gün arttıran sohbet uygulamasının Rusya, Meksika, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde son aylarda yaşadığı büyük yükseliş ile 500 milyonluk aktif kullanıcı sayısını geride bıraktı. Yarım milyar insanı birbirine bağlayan uygulama ile günlük 700 milyon fotoğrafın yanı sıra 100 milyon video içeriği paylaşılıyor.

FACEBOOK 6 YIL İÇERİSİNDE BU SAYIYA ULAŞMIŞTI

2009 yılında teknoloji dünyasına merhaba diyen popüler uygulama geride bıraktığı 5 yıllık macerada 500 milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı. WhatsApp‘ı bünyesine katan Facebook kuruluşundan sonra 6 yıl içerisinde bu sayıya ulaşabilmişti.

12 AYDA YÜZDE 230 ORANINDA BÜYÜDÜ

WhatsApp‘ın büyümesini doğrular nitelikte bir rapor yayınlayan Global Web Index'e göre Whatsapp 12 ayda yüzde 230 oranında bir büyüme kaydetti.
Bu ilerleyişin sebebi kaliteli olması mı yoksa alışkanlıktan mı kaynaklanıyor bilmiyoruz ancak sonuç olarak Whatsapp büyümeyesini sürdürerek çeşitli başarılara imza atmaya devam edecek gibi görünüyor.

MARK ZUCKERBERG DAHA ÖNCE DUYURMUŞTU

Facebook'un kurucu CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp'in 1 milyar kullanıcıya ulaşacağına inandığını defalarca dile getirmişti. Mobil mesajlaşma servisi yolu yarıladı. WhatsApp şubat ayında, Facebook tarafından toplam 19 milyar dolara satın alınmadan hemen önce 450 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu duyurmuştu.

'ÇOK HIZLI BÜYÜDÜK'

500 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyuran WhatsApp ekibi ayrıca, "Son birkaç ayda, Brezilya, Hindistan, Meksika ve Rusya gibi ülkelerde çok hızlı büyüdük. Kullanıcılarımız her gün 700 milyondan fazla fotoğraf ve 100 milyondan fazla video paylaşıyor" açıklamasında bulundu.