WhatsApp'tan kopya yasak getirdi
DHA

adasd

Bazı öğrenciler hakkında 'kopyaya teşebbüs' suçunda disiplin soruşturması açılırken, öğrencilerin bir kısmı kararı desteklerken, bazıları da sadece yakalananların cezalandırılması gerektiğini savundu.

WHATSAPP'TAN KOPYAYA TELEFON CEZASI

Trakya Üniversitesi'nde Hakkında 'kopya çekmeye teşebbüs' suçundan disiplin soruşturması başlatılan öğrencilerin, akıllı telefonlardaki 'WhatsApp' gibi sohbet programlarını kullandıkları belirlendi. Sınavdan çıkan öğrencinin soruların cevaplarını diğer arkadaşlarına mesaj olarak gönderdiği anlaşıldı.

WhatsApp'tan kopya yasak getirdi

''SALONA GİRERKEN BIRAKIYORUZ''

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Merve Ezen, sınavlara artık cep telefonu ile giremediklerini ifade ederek, "Bu sene cep telefonlarına yasak geldi. Salona girerken bırakıyoruz, sınavlarda kopya çekilmesi nedeniyle belirli bir rahatsızlık oluştu. O nedenle yönetimde cep telefonlarını yasakladı.'' dedi.

Üniversitenin 4'üncü sınıf öğrencilerinden Bünyamin Baltürk de yasağın kopya çeken öğrenciler nedeniyle konulduğunu belirterek, "Bugünkü sınavlarımıza da cep telefonu olmayan ya da kürsüye bırakarak girdik" diye konuştu

KOPYA ÇEKENLER CEZALANDIRILSIN

Yasağa karşı olanlardan Sanat Tarihi birinci sınıf öğrencisi Fırat May, sadece kopya çekenlerin cezalandırılması gerektiğini savunarak, "Öğrenci için telefon her şey. Sınavda da olsa acil durumlar oluyor o nedenle telefonun yanımızda durmasından yanayım. Sadece kopya çekenler tespit edilsin ve onlar cezalandırılsın.'' dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)