Windows 10 güncelleştirmeleri yapay zeka kullanıyor
ensonhaber.com

Geçtiğimiz yılın sonunda, Windows 10 için yayınladığı Ekim güncellemesiyle bir hayli tartışmalara neden olan MicrosoftWindows 10’un en son sürümü için otomatik güncelleme deneyimini sürdürüyor. Microsoft, geçen yıl yazılımın neden olduğu dosya silme ve uyumsuz sürücülerle ilgili yaygın olarak bildirilen tüm sorunları çözdüğü için güncellemeyi tekrar yayınlıyor.

windows 10

YAPAY ZEKA KULLANIYOR

Önceki güncelleştirmelerden farklı olarak Microsoft, yeni güncelleştirmenin dağıtımı için yapay zekayı daha sık kullanmaya başladı. Ancak yapay zeka kullanan tek Windows güncelleştirmesi bu değil. Microsoft'un Nisan 2018 güncelleştirmesi de uyumlu bilgisayarları tespit etmek için yapay zeka kullanmıştı. Güncelleştirmeler için yapay zekaya oldukça güvenen şirket, yapay zekanın uygun cihazları seçmede oldukça önemli iş yaptığını söyledi.

windows 10

YENİ GÜNCELLEŞTİRME DAĞITILIYOR

Ekim 2018 Güncelleştirmesi, uyumlu Windows 10 PC'lere aşamalı olarak gönderilecek ve indirme işlemi tamamlandıktan sonra kullanıcılardan güncelleştirmeyi yüklemeleri istenecek. Windows kullanan 700 milyondan fazla cihaz olduğu  için, güncelleştirmelerin sizin bilgisayarınıza gelmesi biraz zaman alabilir.