Windows 10 mağazasında 8 adet zararlı uygulama tespit edildi
ensonhaber.com

Güvenlik şirketi Symantec, Microsoft Mağazası'nda yayınlanan ve kullanıcıların haberi olmadan kripto madencilik yapan 8 adet zararlı uygulama ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl mağazada yayınlanan 8 zararlı uygulama, binlerce kişi tarafından da kullanıldı.

windows

BİRÇOK KULLANICI TARAFINDAN İNDİRİLDİ

Yukarıdaki 8 farklı zararlı uygulama, 2 bin kullanıcı incelemesine sahip. Bu da çok sayıda cihaza virüs bulaşmış olma ihtimali olduğu anlamına geliyor. Symantec'ten yapılan açıklamada, uygulama derecelendirmelerinin sahte bir şekilde artırılabileceği ve bu yüzden bu uygulamaların kaç kişi tarafından kullanıldığını tahmin etmenin zor olduğunu ifade edildi.

MİCROSOFT

ZARARLI UYGULAMALAR KALDIRILDI

Bütün uygulamaların aynı kişi tarafından yayınlandığı ihtimali üzerinde duran güvenlik şirketi Symantec, Microsoft'a kötü amaçlı uygulamaları bildirdiğini ve hepsinin Microsoft Mağazasından kaldırıldığını söyledi. Ancak, daha önce bu uygulamalardan birini yüklediyseniz, en kısa zamanda aşağıdaki zararlı uygulamaları kaldırmanız gerekiyor:

Fast-search Lite Battery Optimizer (Tutorials) VPN Browser+ Downloader for YouTube Videos Clean Master+ (Tutorials) FastTube Findoo Browser 2019 Findoo Mobile & Desktop Search

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji