Windows Phone 8.1 için geri sayım başladı

Windows Phone 8.1 için geri sayım başladı

Microsoft'un Windows Phone 8 (WP 8) için geliştirdiği ilk büyük güncelleme olan Windows Phone 8.1, BUILD 2014 etkinliğinde tanıtılmış, ancak dağıtım tarihiyle ilgili bir bilgi verilmemişti. Güncellemeyi sadece Preview for Developers programına kayıtlı geliştiriciler indirebiliyordu. Şimdi ise Microsoft, Siri'ye rakip dijital asistan Cortana, yeni bildirim merkezi ve arka planlı canlı kutucuklar gibi birçok yeniliği içinde barındıran WP8.1 güncellemesinin yayınlanma tarihini açıkladı.

NOKIA 930 İLE BİRLİKTE KULLANIMA SUNULACAK

WP 8.1, 24 Haziran tarihinde Nokia'nın yeni amiral gemisi Lumia 930 ile birlikte kullanıma sunulacak. Sistem, aynı zamanda 3 yıl boyunca yani 11 Temmuz 2017 tarihine kadar yazılım ve güncelleme desteğine sahip olacak.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre WP 7.8 için ana destek, 9 Eylül 2014 tarihinde sona erecek. WP 8'e verilen desteğin ne zaman biteceği ise belli değil.

Microsoft, konuyla ilgili resmi internet sitesi üzerinden şu şekilde bir açıklama yaptı; "Microsoft, yaşam döngüsünün başlangıç tarihinden itibaren en az 36 ay boyunca işletim sistemi için güvenlik güncelleştirmeleri de dahil kullanılabilir güncelleştirmeler sunacak. Bu güncelleştirmeler, kendisinden önceki güncelleştirmelere dayanacak ve artımlı olacak. Müşterilerin destek almaya devam edebilmeleri için her güncelleştirmeyi yüklemeleri gerekir. Bu artımlı güncelleştirmelerin dağıtımı cep telefonu operatörü veya telefonunuzu satın aldığınız üretici tarafından denetlenebilir. Yükleme için ise telefonunuzdaki önceki tüm güncelleştirmelerin bulunması gerekir. Güncelleştirmelerin kullanılabilirliği ayrıca ülke, bölge ve donanım özelliklerine göre değişir."