Xbox’ın yeni patronu belli oldu

Xbox’ın yeni patronu belli oldu

Microsoft'un eğlence bölümündeki Xbox oyun konsolları başta olmak üzere, Xbox Live, Xbox Music, Xbox Video ve Microsoft Studios yaratıcı ekiplerinin başına Phil Spencer getirildi.

Daha önce Microsoft Studios'da başkan yardımcısı görevini üstlenen Spencer'ın tüm Xbox bölümünün başına geçmesiyle, unvanı Xbox Başkanı olarak değişti. Phil Spencer, atama haberini Xbox blog sayfasından bizzat kendisi duyurdu.

Spencer yaptığı açıklamada, "Geliştirdiğimiz ürünlere zamanlarını, gönüllerini ve paralarını yatıran hayranlarımız için en iyisini yapmaya odaklandım ve onları Twitter ya da Xbox Live gibi kanallarla aktif olarak dinliyorum." dedi. Ayrıca yaratıcı ekiplerin bir araya getirilmesiyle Microsoft'un müşteri ihtiyaçlarını karşılama konusunda büyük fırsatlar yakalayacağını belirtti.

OYUNCULARIN İSTEKLERİNE ODAKLANACAK

Aynı zamanda Xbox kullanıcılarının dünya genelinde 80 milyonu aştığını müjdeleyen yeni yönetici Spencer, oyuncuların istediklerini yapmaya odaklanacaklarını söyledi.

Daha önce çıkan haberlerde, Xbox'ın daha birçok bölümle birlikte Microsoft tarafından satın alınan Nokia'nın CEO'su Stephen Elop'a bağlanacağı belirtiliyordu. Bunun yerine, oyun odaklı bir kariyere sahip Spencer'ın başa geçmesi, Xbox'ın geleceğinin daha oyuncu odaklı olacağı anlamına geliyor.