Xiaomi, bu sefer de Afrika pazarına giriyor
ensonhaber.com

Çin'in en büyük teknoloji üreticilerinden olan Xiaomi, Çin pazarından ziyade daha çok Çin dışındaki pazarlara yoğunlaşıyor. Hindistan ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde dev adımlar atan şirket, şimdi de Afrika pazarına giriyor.

Afrika pazarına girmek için çalışmalarına başlayan XiaomiAfrika Bölgesel Departmanı'nın kurulduğunu açıkladı. Bölüm müdürü olarak ise Xiaomi Başkan Yardımcısı Wang Lingming göreve getirildi.

xiaomi

AFRİKA PAZARI GERİDE KALDI

Afrika, 1.2 milyar nüfusu olmasına rağmen, akıllı telefon kullanımı konusunda diğer ülkelerin bir hayli gerisinde. Kültürel ve ekonomik farklılıklar nedeniyle, çoğu yerli cep telefonu üreticisi Afrika'da pek gelişim gösteremedi. Bugünki verilere göre 'Transsion Holdings' Afrika akıllı telefon pazarının lideri konumunda. Ayrıca itel, TECNO ve Infinix gibi diğer markalar, Afrika'da Samsung ve Apple'ı geride bırakmış durumda.

xiaomi

Xiaomi, Afrika pazarının öncülerinden biri olmak ve diğer üreticilerle rekabet etmek için çalışmalarına devam ediyor. Xiaomi'nin, yakın zamanda alt markası haline gelen Redmi markasını kullanarak bölgeye girmesi durumunda, birçok başarılara imza atacağı konuşuluyor. Redmi, yüksek özellikli telefonları düşük fiyatlarla piyasaya sürdüğü için Afrikalılar tarafından ilgiyle karşılanabilir.