Xiaomi, ekran altında kamera bulunan yeni bir telefon patenti aldı
ensonhaber.com

Akıllı telefon üreticileri son yıllarda ekran tasarımlarında büyük değişiklikler yaptı. İlk başta iPhone’lar ile başlayan ekran çentiği akımı daha sonra diğer telefon üreticileri tarafından da kullanıldı. Bu teknoloji daha sonra yerini ekran deliğine gömülü kameralara bıraktı. Son zamanlarda ise ekranda herhangi bir şeyin olmasını istemeyen üreticiler, üstten açılabilen kamera mekanizmasına sahip akıllı telefonlar piyasaya sürdü. Ancak bu teknoloji de yavaş yavaş yerini ekran altı kameralara bırakacak gibi görünüyor.

Xiaomi, ekran altında kamera bulunan yeni bir telefon patenti aldı

EKRAN ALTI KAMERALAR GELECEK

Akıllı telefon üreticileri, ekranın altına yerleştirilmiş kameralar üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcıların göremeyeceği ön kameralar, ekranın altından çalışmaya devam edecek. Geçtiğimiz günlerde Samsung’un bu teknoloji için çalıştığını sizlerle paylaşmıştık. Muhtemelen gelecek sene tanıtılacak yeni Galaxy S11 serisinde ekranın altına gizlenmiş ön kameralar karşımıza çıkacak. Çinli telefon üreticisi Oppo da ekran altı kamera teknolojisini gösteren yeni bir görüntü paylaşarak bu teknoloji üzerinde çalıştığını doğrulamıştı.

xiaomi

XIAOMI’NİN PATENTİ ORTAYA ÇIKTI

Şimdi ise Xiaomi’nin de bu teknolojiye odaklandığını gösteren yeni bir patenti ortaya çıktı. Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi kayıtlarında ortaya çıkan patente göre Xiaomi, gelecekte ekranın altına yerleştirilmiş kamera teknolojisini kullanan yeni bir akıllı telefon piyasaya sürecek.

Xiaomi’nin söz konusu yeni telefonu hakkında şimdilik başka bir bilgi bulunmasa da gelecekte ekran altına gizlenmiş kamera bulunan birçok akıllı telefon göreceğiz gibi görünüyor.

Xiaomi’nin ortaya çıkan patent görüntüleri:

xiaomi

xiaomi

xiaomi

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji