Yabancı basında günün manşetleri
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

FED’in politika faizini yüzde 2,25-2,50 aralığında sabit tutma kararı almasını manşete taşıyan WSJ’ın gündeminde yer alan diğer başlıklar, Trump yönetiminin Venezuela Başkanı Maduro’yu zorlama girişiminin, Latin Amerika üzerinde daha fazla ABD etkisi uygulayacak yeni bir strateji olduğu değerlendirmesi ve ABD'nin orta batı eyaletlerini vuran ve en az 7 kişinin ölümüne neden olan "Kutup Girdabı" adı verilen soğuk hava dalgası oldu.

ABD – THE NEW YORK TIMES

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun, ülkede süren kriz ortamında görevlendirdiği polis kuvvetlerini “Maduro muhalifleri polis gücüyle eziyor” başlığıyla yansıtan gazete, Fed’in faiz kararını ve ABD’de etkileri hâlâ devam eden soğuk hava dalgasının ülkede yarattığı tahribatları da ana sayfadan paylaştı.

ABD – FINANCIAL TIMES

FT, Beyaz Saray’da dün başlayan ABD-Çin ticaret görüşmeleri ve iki ülkenin yaşadığı derin görüş ayrılıklarını manşete taşıdı.

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiltere Başbakanı Theresa May, dün parlamentodan aldığı koşullu desteğin ardından Avrupa Birliği ile Brexit müzakerelerini yeniden açmaya hazırlanırken, gazete, May’in İşçi Partisi milletvekillerine vermeyi planşadığı teşvik ödemesini “May İşçi Partisi’nin nakit parayla kandırmaya çalışıyor” başlığıyla duyurdu.

İNGİLTERE – THE NEW YORK TIMES

Gazetenin Avrupa edisyonunun manşetinde, Venezuela’daki siyasi kriz sonrası Venezuela ve ABD arasındaki petrol çekişmeleri yer aldı.

İSPANYA – EL MUNDO

İspanyol gazete, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 8 gün içinde seçim kararı almaması halinde Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "devlet başkanı" olarak tanıyacaklarını açıklamasını ana sayfadan duyurdu.

İRAN – IRAN DAILY

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin, ABD’nin İran’a karşı uyguladığı ekonomik yaptırımları kastederek yaptığı “ABD bizi inzivaya sürüklemeye çalışıyor ancak başaramayacak” açıklamalarına manşette yer veren gazetenin gündemindeki diğer bir önemli başlık ise Trump ile ABD istihbarata arasında yaşanan İran çekişmesi oldu.