Yabancı basında yeni hafta
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

WSJ, Amerikan Futbol Ligi'nin şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da, Los Angeles Rams'i deviren New England Patriots’un 6'ncı zaferini manşetine taşıdı. Virginia eyaletinin valisi Ralp Northam’ın, 1984'teki üniversite öğrenci yıllığında ırkçı fotoğraflar kullanması nedeniyle özür dilemesinin ardından kendisine yönelik yapılan istifa çağrılarını reddetmesi ve ABD’nin Venezuela’ya uyguladığı petrol yaptırımlarının ABD rafinerileri üzerindeki olumsuz etkileri, öne çıkan diğer başlıklardı.

Yabancı basında yeni hafta

ABD – THE NEW YORK TIMES

Super Bowl kupasını manşetten veren gazete, Suriye'den askerlerini çekme kararı alan ABD’nin, Irak'taki askeri varlığını artırma ve böylelikle Tahran'a yakın silahlı grupları gözlemleyebilme planları üzerinde durmasını da ana sayfasına taşıdı.

Yabancı basında yeni hafta

ABD – FINANCIAL TIMES

FT, Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın daveti üzerine yaptığı Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretini ana sayfadan paylaştı.

Yabancı basında yeni hafta

İNGİLTERE – THE NEW YORK TIMES

Gazetenin Avrupa edisyonu, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Washington'a yanıt olarak anlaşmayı askıya aldıklarını açıklamasını değerlendiren bir yazısı ana gündem konusu olarak belirledi.

Yabancı basında yeni hafta

FRANSA – LE FIGARO

Fransız gazete, Sarı Yelekliler eylemlerine son noktayı koymayı hedefleyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, referandum için kağıt ve zarf ihalesinin açma haberlerini manşete taşıdı. Venezuela lideri Maduro'ya yapılan ABD ve AB baskıları ise, gazetenin gündemindeki diğer konulardandı.

Yabancı basında yeni hafta

İRAN – IRAN DAILY

Gazete, cumartesi günü yapılan İran’ın uzun menzilli Hoveyze  Cruise füzesinin tanıtım törenine değinerek, Savunma Bakanı’nın "Hoveyze  füzesinin, savunmanın en önemli getirilerinden biri ve özgüven sembolü olarak  savunma alanında  İslami İran halkının azim ve iradesi karşısında  hiçbir engelin duramayacağı” açıklamalarına yer verdi.

Yabancı basında yeni hafta

Günün önemli gelişmeleri VİDEO