Yağmurdan koruyamayan uçan şemsiye üretildi
Özel İçerik

Teknoloji her geçen gün yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Bunlar bazen gerçekten işe yarar olurken, bazen de görenlerin "Yapılmasaydı daha iyiydi" dediği yenilikler oluyor.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasını takip eden giyilebilir teknolojiler, hologram, daha gelişmiş yapay zekalı robotlar derken, hayatımızın her alanında bunlara rastlar olduk.

DRONE'LAR, GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİLER HER YERDE

Şimdilerde kafamızı kaldırdığımızda karşımızda sadece telefonuna kilitlenmiş halde dolaşan onlarca insan değil, drone'lar, akıllı gözlükler ve henüz yeterince yaygınlaşmamış olsa da hologram teknolojileri çıkıyor.

İşte bunlara bir yenisi daha eklendi: Başınızın üzerinde uçuşacak şemsiye.

Yağmurdan koruyamayan uçan şemsiye üretildi

UÇAN ŞEMSİYE ÜRETİLDİ

Japonların Dronebrella adını verdiği bu 'uçan şemsiye', şiddetli bir fırtınaya ne kadar dayanabilir bilinmez ama yağmurlu bir yaz gününde elinizdeki akıllı telefona kilitlenerek yürümenize yardımcı olacak gibi görünüyor.

Dronebrella'nın ağırlığı 5 kilogram ve tek şarjla 20 dakika kullanılabiliyor. İlerleyen dönemlerde şemsiyenin ağırlığının 1 kilograma düşürülmesi, tek şarjla kullanım süresinin ise 1 saate çıkarılması hedefleniyor.

YAĞMURDAN KORUYAMAYAN ŞEMSİYENİN FİYATI 275 DOLAR

Üretici şirket, bu şemsiyenin şimdilik güneşten koruma amaçlı kullanılabileceğini söylüyor ve cihazı yaklaşık 275 dolar etiketiyle sunmayı düşünüyor.

Ancak henüz yağmurdan koruyamayan bir şemsiye için bu parayı verecek olan kaç kişi var bilemiyoruz...

Uçan şemsiye üretildi VİDEO