Yaima Ortiz: Chavez için 2 gün ağladım

Sarıyer'e transfer olduğunda Türkiye onu konuştu. Sarıyer Belediyesi'nin finanse ettiği voleybol takımının böyle maliyeti yüksek bir sporcu alması, siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Belediye meclisinde CHP ile AKP'li üyeler, Ortiz üzerinden birbirini suçlayan söylemlerde bulundu. AKP'li bir üyenin, yarı çıplak fotoğraflarını gösterip, "Bu kıza 1.5 milyon dolar verdiğiniz doğru mu?" sorusuna CHP'li bazı üyeler, "Şu güzelliğe bu para az bile" diyerek yaptıkları transferin çok isabetli olduğunu savundu.

Yaima Ortiz: Chavez için 2 gün ağladım

G.SARAY GALİBİYETİ KAHRAMAN YAPTI

İşte bu tartışmaların gölgesinde Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi'nde topbaşı yapan Yaima Ortiz, kalitesini ortaya koyup, muhaliflere bile kendini kabul ettirdi. Bu sene lige çıkan ve küme düşmesi beklenen Sarıyer onun liderliğinde hızlı bir yükseliş gösterip, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi vermeye başladı. G.Saray'a karşı alınan 3-0'lık galibiyet, Ortiz'i kahraman yaptı. Ortiz, Akşam'a röportaj verdi.

HAFTANIN 5 GÜNÜ CHE TİŞÖRTÜ GİYİYOR

Venezuella Başkanı Hugo Chavez öldüğünde ne hissettin?
Chavez, bizim için Fidel Castro ve Che kadar çok önemli bir lider. Hatta bizim kahramanımız gibidir. Chavez'in öldüğünü duyduğumda inanılmaz bir üzüntü yaşadım. Hayatımın en kötü günlerinden birisiydi. Chavez'in ölümünden sonra 2 gün ağladım. İdmanlara bile çıkmadım. Bizim için çok değerli insanlar. Onları hep hatırlayacağız.

Che Guevera ile Fidel Castro senin için ne ifade ediyor?
Onlar bizim her şeyimiz. Küba insanının mutlu olmasının nedenleri onlardır. Onları kalbimizde yaşatmaya devam ediyoruz.

Che'yi giydiğimiz tişörtlerle hatırlıyoruz. Haftanın 7 gününün en az 5'inde Che tişörtü giyiyorum. Bu güzel ülkeyi bize verdikleri için onları çok seviyoruz.

Yaima Ortiz fotoğrafları için tıklayın

''ANTALYA KÜBA GİBİ''

Kübalı arkadaşlarına Türkiye'yi nasıl anlatıyorsun?
Onlara İstanbul hakkında çok iyi düşüncelerimi aktarıyorum. İstanbul'un Roma gibi çok güzel bir şehir olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarıma buradaki deneyimlerimi anlatıyorum. Gezdiğim yerleri anlatıyorum. Onları buraya davet ediyorum.

İstanbul dışında maçlar oynuyorsunuz. Türkiye'de beğendiğin başka bir şehir var mı?
Kesinlikle Antalya. Orayı gördüğümde Küba aklıma geldi. Mükemmel bir yer ve kesinlikle orada yaşamak istiyorum.

''GÜNLERİM HARİKA GEÇİYOR, İSTANBUL'A HASTAYIM''

İstanbul'da günlerim harika geçiyor. Spor açısında bu şehre hastayım. Özellikle taraftarlara bayılıyorum

İstanbul'daki yaşantın nasıl gidiyor. Buraya kolay alışabildin mi?
Hayatım İstanbul'da harika geçiyor. Benim için mükemmel bir tecrübe oluyor. İstanbul tarih kokan bir şehir. Gezme fırsatını maçlardan dolayı az buldum. Ama lig bittiğinde İstanbul'u daha dikkatli gezmeyi planlıyorum. Spor açısından bu şehre hastayım. Özellikle taraftarlara bayılıyorum. Taraftarlar takımlarına gönülden bağlılar.

Dünyanın önemli oyuncularından birisin. Sarıyer Belediye takımını neden tercih ettin?
Buraya gelirken hiçbir kararsızlığım yoktu. İyi ki buraya gelmişim. Takımdaki arkadaşlarım çok iyiler. Onlarla çok iyi anlaşıyorum. Takımda bir sürü genç oyuncu olmasına rağmen maç içerisinde hepsi sorumluluk alıyor. İstanbul'da takımımla çok mutluyum. Gelecek sezon da İstanbul'da olmak istiyorum. Burada yaşamayı çok seviyorum.

''BENİ FİLEDEN ANCAK BEBEK AYIRIR''

Mankenlik yapmayı neden bıraktın? Voleybolu bıraktıktan sonra modellik yapacak mısın?
Bedenim dayanabildiği kadar voleybol oynamak istiyorum. Tabi hamile kalmadığım sürece bunu yapacağım. Modelliği bırakmadım. Modellik yapıyorum. Modelliği seviyorum ve hayatımın sonuna kadar yapacağım.

Maçtan önce totemin var mı?
Maçlardan önce ailemi ve sevdiğim insanları düşünüyorum. Bana güç veriyor. Küba'yı düşünerek mutlu oluyorum. Bunlar beni saha içerisinde rahatlatan en önemli faktörler.

YAİMA ORTİZ KİMDİR

ADI: Yaima Ortiz Charro

D.TARİHİ: 9 Kasım 1981

ÜLKESİ: Küba

BOYU: 1.81

KİLO: 70

POZİSYONU: Smaçör

OYNADIĞI KULÜPLER

Bakü

Omiczka Omsk

D.Moskova

Sarıyer Bld.

Yaima Ortiz: Chavez için 2 gün ağladım