Rüşvet alan 2 polis yaka kamerası sayesinde yakalandı

ö

İstanbul Sultanbeyli’de iki trafik polisinin adının karıştığı rüşvet olayı, iddiaya göre şöyle gelişti: Yaka kamerasının kayıt yaptığı esnada polis memuru F.S. ile durdurduğu sürücü G.S. konuşmaya başladı.

Sürücü, polis memuruna bir seferlik ceza yazmaması yönünde çaba sarf etti. Polis F.S. ceza kesmesi gerekirken sürücüyü diğer polis memuru M.A.ya gönderdi.

BAŞKOMİSER ŞÜPHELENDİ

Durumdan şüphelenen Başkomiser İrfan Kaya, neler olup bittiğini anlamak için iki polisin yaka kameralarını izledi. Ceza kesilmediğini fark eden Başkomiser Kaya, sürücüyü telefonla aradı. Görüşmede sürücünün 50 TL rüşvet vererek belge eksikliğinden verilmesi gereken cezayı önlediği ortaya çıktı.

2 POLİS TUTUKLANDI

2 polis memurunun da “Rüşvet almak” suçundan tutuklandığı, rüşvet veren şoförün ise adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldığı kaydedildi. Sürücü G.S., polis memurları M.A. ve F.S. hakkında “Rüşvet almak ve vermek” suçundan 4’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün genelgesine göre ’Trafik Hizmetlerinde Şeffaflık ve Güven Projesi’ kapsamında trafik birimlerine ses ve görüntü kaydeden yaka kamerası dağıtılmıştı.