Yalçın Küçük'e sorguda sorulan sorular

Yalçın Küçük'e sorguda sorulan sorular

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan aralarında Prof. Yalçın Küçük'ün de bulunduğu 5 kişi dün savcılık sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemede tutuklandı. Polis ve savcıda ifade vermeyi reddeden Küçük, "Sorulara bakmak dahi istemedim. 'Kurt kuzuyu yiyeceğim' demiştir" diye tepki gösterdi.

Yalçın Küçük'ün telefon dinlemelerine dayanan soruların arasında CHP'yle ilgili önemli perde arkası bilgiler de yer alıyor.

İşte Küçük'ün 'görmek bile istemedim' dediği o sorulardan bazıları:

* Levent Evran ile yaptığınız bir telefon konuşmasında "Gürsel'i yanına almıyor" denilmesi üzerine "O, uzaklaştırdı. Bunları teker teker temizleyeceğiz. Onların yerine eski CHP'lileri koyacağız" diyorsunuz. CHP ile ilgili bu çalışmları kimlerle birlikte yapmaktasınız?

* CHP içerisinde kimlerin tasfiye edilmesi planlanmaktadır? Gürsel Tekin neden tasfiye edilmek istenmektedir?

* Barış Pehlivan'a yazılan bir mailde, özetle Süheyl Batum ve Sabih Kanadoğlu ile bir yemekte olduğunuz anlatılarak "Gürsel Tekin konusunda çok duyarlılar. Gürsel'i CHP'nin problemi haline getirebildik. Bizim Gürsel'i ortadan kaldırıdığımız kanısı çok yaygın. Kemal Bey'in ikizi saymaya devam edeceğini sanmıyorum. Sonunda bitiririz" denildiği görüldü. Bu mail size mi ait? Sonunda bitiririz diyerek neyi kast etmektesiniz?

* CHP ile ilgili yürütülen bu çalışmaları hangi amaçla yapmaktasınız?

* Bu çalışmalarla tutuklu bulunan bazı Ergenekon sanıklarını kurtarmayı mı hedefliyorsunuz?

* Levent Evran ile yaptığınız telefon görüşmesinde "Doğu Perinçek'i aday göstermezlerse benim işim zorlaşır. Televizyonu var, gazetesi olacak, interneti var" diyorsunuz. CHP'yle yürüttüğünüz çalışmlar üzerinde Doğu Perinçek'in ne gibi bir rolü bulunmaktadır?

* Hüseyin Ergün Türkcan ile yaptığnıız görüşmede, "Biz şimdi CHP'yi canlandırıyoruz. Kemal Bey bizden çok çekiniyor" dediğiniz tespit edildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun sizden çekindiğini söyleyerek neyi kast etmekdesiniz?

* X şahıs ile yaptığınız görüşmede, "Kurtarılacak parti. Biz CHP için çalışıyoruz. Büyük bir cepheyi CHP'nin arkasına koymak istiyorum ben. Süheyl'i genel başkan yaparım, bundan korkuyorlar" dediğiniz görülmüştür. Süheyl Batum'u genel başkan yapmak istemenizin sebebi nedir?

*Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Haberal, Çetin Doğan ve Hasan Iğsız'ı milletvekili yapma projesi kim tarafından, ne amaçla planlanmıştır?