Yarıyıl tatili bitiyor, uzmanlar uyum için uyarıyor
ensonhaber.com

18 Ocak Cuma günü 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşadı. Öğrencilerin iki haftalık tatil süreleri 4 Şubat Pazartesi günü sona eriyor.

Tatilde dinlenme fırsatı bulan öğrencileri ders ve sınavlardan oluşan yoğun bir tempo bekliyor.

Okulun ilk günü uyum sürecine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Aynur Sayım, yarıyıl tatilinin bitmesine sayılı günler kala, ailelere önerilerde bulundu.

"DİSİPLİN SORUNU, DOĞRU DAVRANIŞLARA ENGEL OLUYOR"

Sayım , "Ailelerin en çok zorlandıkları konulardan birisi disiplin. Ortak bir disiplin dili oluşturamayan ailelerde çocuklar bu konuyu istismar etmek ister ve kendi iç disiplinlerini oluşturmakta zorlanırlar. Disiplin sorunu ile büyüyen çocukların doğru davranışları oluşturması da zaman alır."şeklinde konuştu.

Yarıyıl tatili bitiyor, uzmanlar uyum için uyarıyor

"ANNE BABA YOL GÖSTERİCİ OLMALI"

Sayım, "Çocuğun hem akademik yaşamında hem de sosyal yaşamında başarılı olması için anne-babanın yol gösterici, yaşam rehberi olması, çocuğa disipline olmayı öğretebilen, aile içinde çatışmaya fırsat vermeden, kararlılıkla bunları uygulamaya geçiren bir yaklaşımda olması gerekmektedir." dedi.

Yarıyıl tatili bitiyor, uzmanlar uyum için uyarıyor

"HAZIRLIKLARINIZI SON GÜNE BIRAKMAYIN"

Sayım, "Tatilde esneyen düzeni bir günde değiştirmek çocuğu zorlayacağı için, tüm düzenlemeler son güne kalmamalıdır. Fakat sıkı bir program uygulamak anlamında değil, önerileri, uyku disiplini, yeni döneme hazırlık çalışmaları olarak ifade etmek daha doğru olacaktır." şeklinde konuştu.