Yaşanabilir ev bulmanın püf noktaları

kiralık

İnternette mutlaka aradığınız evin özellikleri doğrultusunda araştırma yapın. Kiralık evi internette bulmak oldukça zordur ancak bulamasanız bile tutmayı düşündüğünüz şartlarda bir evin kaça mal olacağı hakkında bir ön bilginiz olacaktır. Kiralık ev ararken, kötü niyetli insanlar tarafından kandırılmamak için bu bilgileri kullanabilirsiniz.

AZ DEPOZİTO VERİN

Çıkarken evi çiçek gibi bıraksanız bile depozitonuza göz diken bir ev sahibi bir bahane bulacaktır. En büyük ev sahibi hastalığı olan depozitonun üstüne yatma durumu bir gerçektir ve ne kadar az depozito verirseniz o kadar iyidir.

GÜNEY CEPHE TERCİH EDİN

Güçlükle tuttuğunuz evde bir de kışın ısınmak için masraf etmemek istiyorsanız kiralık evler arasında güney cephede olanları seçmeye çalışın. Eğer aklınızı çelecek kadar ucuz değilse seçeceğiniz ev mutlaka dış cephe yalıtımı yapılmış bir ev olmalı. Altınızda oturan yoksa ya da işyeri üzerindeyse o evden uzak durun yoksa ısıtmak için bayağı uğraşmanız gerekebilir.

Yaşanabilir ev bulmanın püf noktaları

ISI YALITIMINA DİKKAT EDİN

Kombili ev genellikle daha avantajlıdır. En azından neyse günahınız onu ödersiniz. Merkezi ısınma sistemine sahip evlerin aidatının daha fazla olacağını aklınızdan çıkarmayın. Güneş girmeyen ev psikolojik olarak sizi yoracaktır. Kiralanacak evin bol pencereli olmasına dikkat edin ancak kışın yine ısınma problemi çekmemek için ısı yalıtımı olan camlar kullanıldığından emin olun.

MERKEZDE EV TUTMA ISRARINDA OLMAYIN

Sırf merkeze yakın olmak için bir ahır tutmak zorunda kalabilirsiniz. Merkeze yakın olmak aşkıyla tüm hayatınızı etkileyecek bir mezbeleye taşınmaktansa biraz uzak olması yaşanabilir bir ev tutmak için size engel olmasın.

Yaşanabilir ev bulmanın püf noktaları

DUVARLARI ELLE KONTROL EDİN

Sağlıksız bir ortamda yaşamamak için kiralık evin rutubetsiz olması gerekir. Duvarları mutlaka elle kontrol edin. Yeni boyanmış olsa bile duvarlarda ıslaklık var mı kontrol edin. Duvar arkasından bir soğukluk gelmesi ya da tavanlarda bulunan siyah lekeler size rutubet konusunda uyarabilir. Evde rutubet kokusu olup olmadığına özellikle dikkat edin.

Yaşanabilir ev bulmanın püf noktaları

ONU YAPTIRIRIZ MERAK ETME...

Onu yaptırırız merak etme sen cümlesini duyduğunuzda şüpheyle yaklaşın. Genelde tutulmayan sözler arasında üst sıralarda olan bu vaat yerine getirilmeden o eve taşınmayın.

EV SAHİBİYLE AYNI BİNADA OLMAKTAN KAÇININ

Her kapı çaldığında ''yine mi o geldi'' korkusu yaşamamak için ev sahibiyle aynı binada oturmaktan uzak durun. Bir de takıntılı bir ev sahibine sahipseniz ailenize yeni bir ve huysuz bir üye daha katılmış demektir.