Yavuz Bingöl: Simit bile sattım

Yavuz Bingöl: Simit bile sattım

Türkücü ve oyuncu Yavuz Bingöl çocukluğuna dair bilinmeyenlerini anlattı...

Akşam'a konuşan ünlü isim, söz çocukluk yılları ve anılarından açılınca "Yoksullukla geçen zor günlerdi ama güzeldi. Her şeye rağmen azimliydik ve hayallerimizin peşinde koşardık. Eskiden evlerin önüne süt şişesi bırakılırdı, biz de kimin evinin önündeki fazlaysa birini alır daha çok ihtiyacı olanın evinin önüne bırakırdık. Elimizde yağlı, salçalı ekmekler sokağa çıkardık. Sonra da o hayatı biz yaşardık.

"ANNEMİN HAZIRLADIĞI EKMEĞİ BÖLER PAYLAŞIRDIK"

Elimizdeki avucumuzdaki her şeyi paylaşırdık. Annemin hazırladığı ekmeği böler arkadaşlarımızla paylaşırdık. Bugüne gelmemi sağlayan, adalet duygumu yerleştiren, bir insanı sevmenin gerekliliğini ve önemini öğrendiğim yıllardı. Babamla iyi bir baba - oğul ilişkimiz vardı ama her hareketimize de çok karışırdı. Onu büyük bir sevgi ve saygıyla anarım.

"SİMİT BİLE SATTIK"

Aslında bize çok büyük bir iyilik yapmış. Çünkü okullar kapanınca arkadaşlarım tatile giderdi. Babam da bizim çalışmamızı isterdi. Tamircinin yanında çıraklık yapar, simit ve su satardık. Bu sayede hayatı erken yaşta öğrendik. Dolayısıyla kolay yolu seçmemeyi, hazıra konmamayı ve elindekini paylaşmayı öğrendik." dedi.