Yavuz Semerci Pensilvanya izlenimlerini yazdı

Yavuz Semerci Pensilvanya izlenimlerini yazdı

Habertürk yazarı Yavuz Semerci, 30 Mart seçimlerinin ardından kaybedenlerden biri olan Fethullah Gülen'i Amerika'da ziyaret etmişti.

Semerci, görüşmenin içeriğine ilişkin hiçbir şey anlatmadığı yazısında Gülen'in geniş bir alana yayılan çiftliğini "gariban evi" olarak tanıttı.

"FAKİRLİK AKAN BİR YER"

İşte Semerci'nin Pensilvanya izlenimleri;

Pensilvanya diğer bölgelere göre gelir seviyesi daha düşük bir yerde, Pocono Dağı'nın eteğine yapışık çiftliğine vardığımda aslına bakarsanız biraz şaşırdım. Daha gösterişli, korunaklı, silahlı adamların nöbet tuttuğu, adeta kuş uçurulmayan bir yer hayal etmiştim. Fakirlik akan, sosyal yaşam alanları olmayan (lokantalar, mağazalar), bizim gelişkin köylerimizden hallice kasabayı birkaç kilometre geçtikten sonra sola saptık.

Yavuz Semerci Pensilvanya izlenimlerini yazdı

"SADE VE UCUZ EV EŞYALARI"

Yıllardır resimleri yayınlanan ev son derece mütevazı bir yapı. ABD'de görebileceğin milyonlarca evden farkı yok. Evin gördüğüm üç odasında da en ufak bir lüks eşya, halı veya süsleme yoktu. Tam tersi son derece sade ve ucuz ev eşyaları vardı. Görüşme sonrasında çiftliği gezme imkânı da bulduk. Yeni yapılan ve bazı gazetelerde malikâne diye geçen büyükçe bir bina var. Gülen orada hiç kalmamış.