Yavuz Sultan Selim Köprüsü 1 yıllığına sigortalandı
AA

İstanbul'un incisi olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, önde gelen sigorta ve reasürans brokerliği yapan şirketlerinden biri tarafından 1 yıllığına kiralandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 1 yıllığına sigortalandı

DEĞERİ 3 MİLYAR DOLARI AŞIYOR

Değeri 3 milyar doları aşan bir varlığı sigortalamanın tahmin edilebileceği gibi pek kolay olmadığının altını çizen Servet Gürkan, "Türk sigorta sektörünün büyüklüğünün 33 milyar dolar olduğunu düşünürseniz Türk sigorta sektörünün yüzde 10'una tekabül eden bir riske yönelik sigorta temin etmek için yurt dışındaki sigorta ve reasürans pazarlarından destek almak kaçınılmaz oluyor" dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 1 yıllığına sigortalandı

ÖNEMLİ BİR REFERANS OLDU

Boğazın yeni incisine sigorta yapmanın kendileri ve Türk finans sektörü için çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Servet Gürkan, "Köprü Yangın, Sorumluluk ve Terör teminatları ile sigortalandı. Köprünün sigortalanması bankacılık sektörünün proje finansmanı sağlamasına da önemli bir referans oldu" diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 1 yıllığına sigortalandı

SİGORTALANAN İLK KÖPRÜ

Gürkan, ülkemizde 3 boğaz köprüsü 1'de körfez geçiş köprüsü mevcut oluğunu hatırlatarak şunları kaydetti: "Diğer iki boğaz köprüsü ne yazık ki sigorta almıyorlar, ancak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Türk sigorta tarihi için unutulmaz kılan şey, sigortalanan ilk boğaz köprüsü olması. Bu açıdan sigorta sektörü için de oldukça sembolik bir önemi var. Öte yandan proje finansmanı olarak inşa edilmiş körfez geçiş köprüsü de sigortalı" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)