Yazar Vehbi Vakkasoğlu Kanada'da Çanakkale ruhunu anlattı
AA

vehbi vakkasoğlu

Vakasoğlu, merkezi Toronto’da bulunan Kanada Gençlik ve Eğitim Vakfı (KAGEV) tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle düzenlenen konferansta, ‘’Çanakkale’yi zafere taşıyan ruh, günümüzdeki birçok sorunun da çözümüdür’’ dedi.

"İSTANBUL'DA BULAMAYIZ DİYE BİR GEMİYİ ŞARAPLA DOLDURMUŞLARDI"

Çanakkale'de cereyan eden savaşların, düşman birliklerinin hesaplarında olmadığını ifade eden Vakkasoğlu, "Aslında Çanakkale’de yaşananların gerçek adı, İstanbul Savaşları idi. İstanbul’a kadar hiçbir zorluk yaşamadan ilerleyeceklerinden o kadar emindiler ki, ‘orada bulamayız’ düşüncesiyle bir gemiyi zafer kutlamalarında içecekleri şarap çeşitleriyle doldurmuşlardı’’ diye konuştu.

Çanakkale Savaşları’nıda birçok açıdan ilklerin yaşandığını vurgulayan Vakkasoğlu, kara, hava ve deniz birliklerinin ortak katıldığı, mola verilen savaş ilk savaşın Çanakkale’de yaşandığını anlattı.

Yazar Vehbi Vakkasoğlu Kanada'da Çanakkale ruhunu anlattı

"ACILARDAN KİN VE HUSUMET DEVŞİRMEDİK"

Konferansa katılan Türkiye’nin Toronto Başkonsolosluğundan Konsolos Gökhan Toy da "Biz hiçbir zaman tarihteki acılarından kin ve husumet devşiren bir millet olmadık. Yaşadığımız acıları, nesillere muhabbet ve sevgi olarak aktarmayı başardık ama bugün dünyada ve Kanada’da bazı diasporalar, tarihten düşmanlık devşirip, toplumuz aleyhine faaliyetler yürütüyor. Bizler, Çanakkale ruhunu yaşatma adına, o kinle beslenen ruhlara da bu güzelliği ulaştırmalıyız’’ dedi.

Kanada Gençlik ve Eğitim Vakfı (KAGEV) Başkanı Ayşenur Dereci de Kanada’daki Türk gençliği ile gerçekleştirecekleri programlarla Türk ve Müslüman gençliğin neler yapabileceğini göstereceklerini söyledi.

Dereci, ‘"Evsizlerle yaşlıları kapsayan bir dizi programla dinimizin ve geleneklerimizin nasıl yaşatıldığını Kanada toplumuna sergileyeceğiz’’ diye konuştu.

Konferansın ardından Vehbi Vakkasoğlu, kitaplarını imzaladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)