Yeğenine cinsel istismarda bulunan dayıya 9 yıl hapis

c

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre 2013 yılının Mart ayında işe giden 33 yaşındaki K.S., ağabeyi B.S.yi arayarak evde yalnız kalan kızı A.S.nin yanına gitmesini istedi. Akşam işten döndüğü sırada kızının üzgün olduğunu gören K.S., ne olduğunu sordu. Annesinin ısrarlı soruları üzerine A.S., dayısının cinsel istismarına maruz kaldığını söyledi.

Bunun üzerine K.S. sinirli bir şekilde ağabeyi B.S.nin evine gitti. İki kardeş arasında çıkan tartışmada K.S., ağabeyi tarafından dövülünce mutfaktan aldığı meyve bıçağıyla B.S.yi boynundan hafif yaraladı. Anne K.S.nin polise giderek ağabeyinden şikayetçi olması üzerine B.S. gözaltına alındı.

"KİMSEYE SÖYLERSEN BABANI VURURUM"

Gözaltındaki ifadesinde yeğenine cinsel tacizde bulunduğu kabul eden B.S., "Daha sonra yeğenime bunları birine söylerse babasını vuracağımı söyledim. İzmir’de yaşadıkları sırada da yeğenime aynı şeyleri yapmıştım. Olayı duyan kardeşim evime gelerek meyve bıçağıyla beni boynumdan yaraladı. Daha önce yeğenime karşı 3 kez cinsel istismar teşebbüsünde bulunmuştum" dedi.

"KORKUMDAN KARŞI ÇIKAMIYORDUM"

B.S. ifadesinin ardından tutuklanırken, İfadesi alınan mağdur A.S. dayısının ilk kez 3-4 yaşlarındayken İzmir’de kendisine saldırdığını belirterek, "2012 yılında da aynı şeyi yapmak istedi. Ben bağırınca da ’Susmazsan seni bıçaklarım’ dedi. Korktuğumdan dolayı ona karşı çıkamıyordum. En son olayı evimizde yaptı. Ben kabul etmeyince tokat attı ve zorla saldırdı" diye konuştu.

SAVCI 19 YIL İSTEDİ

Olayla ilgili hazırlanan iddianemede, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden alınan psikiyatri raporunda A.S.nin ruh sağlığının kalıcı olarak bozulduğu belirtildi. Şüphelinin eyleminin süreklilik arz ettiği belirtilen iddianamede, B.S.nin 'çocuğun basit cinsel istismarı' ve 'Basit yaralama' suçlarından 19 yıl hapisle cezalandırılması istendi. Savcı, cinsel tacizde bulunan ağabeyi B.S.ye meyve bıçağıyla saldıran anne K.S.nin de ’basit yaralama’ suçundan 2 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

MAHKEMEDE SUÇU İNKAR ETTİ

İddianamenin kabul edilmesinin ardından B.S. ve küçük kızın annesi K.S.nin yargılanması 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Davanın ilk duruşmasında ifadesini değiştiren tutuklu sanık B.S., böyle bir suç işlemediğini söyledi. Davanın son celsesinde esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın cinsel istismar suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi. Esas hakkındaki mütalaaya karşı görüşü sorulan sanık B.S. ise mahkemenin sorularına cevap vermedi. Duruşmada söz verilen mağdur avukatı Gülşen Özbek, cezada herhangi bir indirim hükmünün uygulanmamasını istedi.

ANNEYE 'YARALAMA'DAN PARA CEZASI

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme sanık B.S.nin 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Kararda sanığa verilen cezada 3 kez artırım yapıldığı ve herhangi bir indirim uygulanmadığı belirtildi. Mahkeme mağdur A.S.nin annesi K.S.nin de sanık B.S.ye yönelik 'Basit yaralama' suçundan 2 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Anne K.S.ye verilen cezanın ertelenmesine karar verildi.