Yengeç burcu özellikleri nelerdir: Yengeç burcunun olumlu, olumsuz ve fiziksel özellikleri!
Özel Yazı

Yengeç Burcu Genel Özellikleri

Yengeç burcu, astrolojide burçlar kuşağının dördüncü burcu olarak 22 Haziran - 23 Temmuz tarihleri aralığında doğan kişilerin burcu olma özelliği taşımaktadır. Burç gurubu; Su olan burcun, yönetici gezegeni Ay'dır. Sevdikleri renkler; Gümüş, gri, ve eflatun olan ikizler burcunun uğurlu taşı ise İncidir.

Şans getirdiklerine inandıkları sayıları 2, günleri ise Pazartesidir. Yengeç burcunun mükemmel ilişki burcu her anlamda  Oğlak burcudur. En sevdiği çiçekler ise; nilüfer, beyaz gül ve zambaktır.

Yengeç Burcu Kişisel Özellikleri

Yengeç burçlarını tam anlamıyla anlatan kelime ' Ben Hissederim' dir. Çünkü her anlamda aşırı hassas, alıngan ve kuruntulu bir hal alabilmektedirler. Yengeç burçlarında sorumluluk alma duyguları çok fazla gelişmiştir. Yapacakları her işte mükemmel seviyede olan ayrıntıcılıkları işlerinde mükemmeliyetçi olma isteğini yaratmaktadır. Bu nedenle karşı tarafında aynı sorumluluk bilincinde olmalarını beklerler. Yengeç burçları genellikle duyarlı olmaları ve duygusallıkları ile bilinmektedirler bu özelliklerinden dolayı da çevresindeki insanlardan da aynı duyarlılıkta olmalarını beklerler. Bu nedenle de kolay geçim sağlanabilen kişiler değillerdir. Duygusal modları yüksek olduğu zamanlarda gayet neşeli, iyi kalpli ve düşünceliyken bir anda modları değişip son derece somurtkan ve gereksiz alıngan olabilmektedirler. Sevgilerini çok belli edebilen bir burç grubu değildir ancak sevdikleri zaman tam severler ama hislerini içlerinde yaşamayı severler. Gerçekten  incitildikleri zaman zor bağışlarlar ve kendilerine yapılanı asla unutmazlar. Dinsel konulara karşı ilgileri vardır, müziği çok severler. Çok sabırlı olan yengeç burçları tartışma ortamlarını hiç sevmezler.

Yengeç Burcu Fiziksel Özellikleri

Yengeç burcu kadını genel fiziksel özellikleri; beyaz, soluk tenli olmaları orta boylu ve yuvarlak yüzleriyle dikkat çekmektedirler. Çoğunlukla renkli gözlüdürler saçları ise kahverengidir. Yengeç burcunun kadınları ise güzellikleri ile meşhurdur. Yönetici gezegenleri Ay'ı temsil eden güzel yüz hatlarına sahiptirler.

Yengeç Burcu Olumlu Özellikleri

Mizah duyguları aşırı derecede gelişmiş yengeç burçları gülmeyi ve güldürmeyi seven bir burçtur. Dost olarak nitelendirdiği kişilere asla sırtlarını dönmeyen ve omuzlarından ellerini asla eksik etmeyen destekçi burçlardandır. Sempatik ve yumuşak başlı olmalarının verdiği etki ile genellikle çokça üzülen burç grubudur. Duygusal olarak kendileriyle gayet barışık olan yengeç burcu yönetici olmayı atılgan olmayı severler. Ancak atılganlık yapmadan önce gözlem yapıp detaylı bir şekilde düşünürler.

Yengeç Burcu Olumsuz Özellikleri

Yengeç burcu erkeği en etkili olumsuz özelliği ise gereksiz derecede kırılgan olmaları nedeniyle çevresindekiler tarafından çoğunlukla alıngan olarak nitelendirilmektedirler. Sahiplenme güdüleri fazla olan bu burç ikili ilişkilerde bağlandıkları kişiye çoğu zaman bıkkınlık hissi verebilmektedirler.