Yeni iPhone hakkında ipuçları
ensonhaber.com

2007 yılından çıkan ve çıktığı günden bu yana piyasaları alt üst eden iPhone bu sene 10.yılına giriyor. 10. yıla özel yeni bir model çıkartması beklenen firmanın yarınki lansmanından önce bilgiler ortaya çıktı.

3 MODEL ÇIKACAK

9to5Mac ve MacRumors sitelerinde yer alan bilgilere göre; bu yıl üç adet iPhone raflardaki yerini alacak. Modeller iPhone X, 8 ve 8 Plus olacak.

10. yıla özel olarak çıkartılan X, 5,8 inç ekrana sahip olması beklenirken, İOS 11GM isimli güncelleme sızıntısında ortaya çıkan bir detayda "d22" kodu ile adlandırılan ekranın tam ekrana yakın olduğu belirtilirken, sadece hoparlör kısmında ekranın bulunmadığı iddia edildi.

Yeni iPhone hakkında ipuçları

iPhone 8 ve 8 Plus olarak adlandırılacak diğer iki telefonun da 4,7 ve 5,5 inçlik iki model olacağı sızıntılardan gelen iddialar arasında.

Yeni iPhone hakkında ipuçları

EKRAN TEKNOLOJİSİ

İphone X olarak adlandırılan 10. yıl özel modelinde AMOLED ekran kullanacağı belirtilirken, 8 ve 8 Plus modellerinde ise aynı geçmişet olduğu gibi LCD teknolojisi kullanılmaya devam edilecek.

Apple "d22" kodlu ve sadece hoparlör ile kamera alanının boş bırakıldığı belirtilen ekran teknolojisi ile ilk kez modellerinde tam ekrana yakın panel kullanacak ve aynı zamanda diğer bir yenilik de LCD'lerden çok daha fazla hassasiyete sahip olan AMOLED teknolojisi olacak.

Yeni iPhone hakkında ipuçları

YENİ GÜVENLİK SİSTEMİ

Apple'ın 10. yıl modellerinde yaptığı yenilikler sadece ekran ile de sınırlı değil. Güvenlik sistemlerinde yeni bir uygulama getiren Apple, "FaceID" isimli bir yüz tanıma sistemini kullanacağı belirtiliyor.

Touch ID ile parmak izi okuma sistemine ilave olarak getirilen FaceID, yüz tanımalı güvenlik sistemini hayata geçiriyor.

Yeni iPhone hakkında ipuçları

KAMERA'DA DEVRİM: DİKEY TASARIM

Kamera konusu Apple'ın en çok önem verdiği meselelerden biri. Donanım olarak oldukça ön planda bulunan Apple kameraları, bu modelde de adından söz ettireceğe benziyor. Dikey olarak panele yerleştirilecek kamera türünün ilk örneklerinden olacak.

Yeni iPhone hakkında ipuçları

Uzun süre 12 MP'de kalan iPhone modelleri bu kez önemli bir MP artışı ile gelmesiyle 16 MP'e çıkartılacağı söyleniyor. Bu kamera 4K çekim ve 8 MP görsel kaydı yapabilecek. Ön kamera tarafında ise yine 7 MP kamera kullanılacak ama bu kez diyafram açıklığının çok daha fazla olması bekleniyor.

Kamera'daki bir diğer devrim ise titreşimi sıfıra indirecek olan OIS hassasiyeti. Bununla birlikte kalitesine yaraşır bir çekim elde edecek olan iPhone'lar hareketli videolarda bile neredeyse hiç titreşim olmadan çekim yapabilecekler.

KULAKLIK GİRİŞİ KULLANICILARI ÜZECEK

Apple müdavimlerinin bile birçok kez şikayet ettiği 3.5 mm jak girişi sorunu bu modelde de yerini koruyacak gibi görünüyor. Sızan bilgilere göre kasada 3.5 mm jak girişi bulunmazken, yine bu bölgede sarj kablosunun girişi olduğu söyleniyor.

Yeni iPhone hakkında ipuçları

PERFORMANS YÜKSELECEK

Yeni çıkacak iPhone'un performansının bir önceki nesile göre yüzde 10-15 oraında daha artırılmış olacağı söylenen dedikodular arasında.

Ayrıca, 1.960 mAh iPhone 7'nin bataryası ve 2.900 7 Plus'ın bataryası mAh değeri olrak yükselecek. En az 3.000 mAh'lık kapasiteye sahip bir iPhone 8 bekliyor demek oluyor. Üstelik iPhone tarihinde ilk kez kablosuz şarj desteği sunulacağı da söylenenler arasında

ÇIKIŞ TARİHİ

12 Eylül'de tanıtılacak olan iPhone 8 fiyatı 999 dolar olması beklenirken, 256 GB iPhone 8 fiyatı ise 1,099 dolar olacak. En yüksek depolama alanı 512 GB'lik model ise 1.119 dolar fiyatla raflara çıkacak.

Yeni iPhone hakkında ipuçları

Çıkış tarihinin ise tanıtım günü olan 12 Eylül'den bir hafta sonra olarak düşünülürken, Türkiye çıkış tarihi henüz belli değil.