Yeni kabine belli oldu

Yeni kabine belli oldu

Başbakan Tayyip Recep Erdoğan, haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü'ne çıktı. Olağan görüşme sonrası olağaüstü gelişmeler yaşandı. Erdoğan-Gül görüşmesi sonrası beklenen Kabine revizyonu açıklandı. Başbakanlık Basın Müşavirliği kanalıyla yazılı açıklama yapıldı.

KABİNEDE 4 İSİM DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından yapılan yazılı açıklamayla kabineden 4 isim değişti. İçişleri Bakanlığı'na Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'na Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı'na Mehmet Müezzinoğlu'nun getirildiği bildirildi. Ertuğrul Günay, Ömer Dinçer, İdris Naim Şahin ve Recep Akdağ kabineden giden isimler oldu.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Mevlüt Çavuşoğlu atandı.

MİLLİ EĞİTİM'E İLETİŞİM PROF'U

Başbakan Erdoğan'ın uzun yıllar Başdanışmanı olarak görev yapan ve iletişim profesörü olan Eskişehir milletvekili Nabi Avcı, Ömer Dinçer'in yerine Milli Eğitim Bakanı oldu.

MEDYANIN HEDEFİNDEKİ İSİM GİTTİ

Medyanın hedefindeki isimlerden olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de görevden alındı. Şahin'in yerine İçişleri Bakanlığı'na Muammer Güler geldi.

SAĞLIK MÜEZZİNOĞLU'NA EMANET

Sağlık alanında attığı adımlarla dikkat çeken Recep Akdağ'ın da görevi değişti. AK Parti hükümetleri döneminde 11 yıldır görev yeri değişmeden çalışan iki bakandan biri olan Akdağ'ın görevi Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'na verildi.

ERDOĞAN'LA TERS DÜŞEN GÜNAY GİTTİ

Başbakan Erdoğan'la ters düşen isimlerin başında gelen Ertuğrul Günay da görevden alındı. Günay'ın yerine Başbakan'a en yakın isimlerden biri olan Adana milletvekili ve AK Parti Genel Başkan yardımcısı olan Ömer Çelik geldi. Günay, kabine değişikliği açıklanmadan twitter'dan vedasını bile yaptı.

'UCUBE'DE TERS DÜŞTÜLER

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Kars'ı ziyareti sırasında yapımı tamamlanmayan 'İnsanlık Anıtı' için 'ucube' diyen Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylemiş ve 'Başbakan heykele ucube demedi. Heykelin çevresindeki çirkinliği kastetti' demişti. Başbakan Erdoğan ise Katar dönüşünde gazetecilere 'Ben heykele ucube dedim' açıklamasını yaptı.

MUHTEŞEM YÜZYIL ÇIKIŞI

Günay, son olarak Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl çıkışı sonrası Erdoğan'la ters düşmüştü. Günay, Erdoğan'ın çıkışı sonrası "Biz padişahlar üzerinden ecdadımız diye gidersek çocuklarımıza çok mahcup da olabiliriz" demişti