Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu

Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in Çankaya Köşkü'nde bir araya gelmesinin ardından kabinedeki revizyon hakkında açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'na Erdoğan'ın "Nabi Hocam" dediği, Başbakan'ın başdanışmanı Prof. Dr. Nabi Avcı getirildi. Entelektüel birkimi, mütevazılığı ve naif duruşuyla politik hayatında her zaman bir denge unsuru oluşturan Nabi Avcı, Başbakan'ın 1990'lardan beri yanında olmasıyla biliniyor.

Nabi Avcı'dan her cümlesinin not alınacağanız hayat dersi

Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. NABİ AVCI

4 önemli bakanın gittiği kabinede en çok dikkat çeken isimlerden biri Nabi Avcı oldu. Eskişehir Milletvekili, aynı zamanda Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı 1953 Bilecik doğumlu. Avcı aynı zamanda Başbakan Başmüşaviri ve medya danışmanı. İletişim Profesörü olan Avcı, Başbakan'la ilgili hemen tüm temaslarda yanında yer alıyor. Başbakan Erdoğan Nabi Avcı'ya, ‘Nabi Hocam' diye hitap ediyor. Erdoğan'ın en çok güvendiği isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

1994'TEN BERİ ERDOĞAN'IN YANINDA

Edebiyat ve sanat bilgisi oldukça iyi olan Nabi Avcı, ideolojik olarak liberal bir isim.. Avcı'nın Erdoğan ile tanışması, 1990'lara uzanıyor. ODTÜ mezunu olan Avcı, 1994 yerel yönetim seçimlerinden beri Erdoğan'ın seçim kampanyasını yürüten ekipten.

Avcı, Hasan Celal Güzel, Turgut Özal ve Yıldırım Akbulut'un danışmanlıklarını da yaptı.