Yeni Peugeot 208 fütüristik ve genç
ensonhaber.com

B segmentinin en sevilen modellerinden Peugeot 208 yenileniyor. Yeni Peugeot 208, değişen otomobil kullanma alışkanlıkları ve enerji geçiş sürecinin yansıması olarak benzinli ve dizele ek elektrikli de olmak üzere üç farklı güç ve aktarma organı seçeneğiyle pazara sunulacak.

Markanın pazardaki sınıf atlama stratejisini yansıtan Yeni nesil Peugeot 208, keskin tasarımıyla son derece dinamik ve modern bir görünüm sergiliyor. Orijinal ve özgün tasarımın yanı sıra Yeni Peugeot 208, 3-Boyutlu yükseltilmiş gösterge ekranı da dahil yeni nesil Peugeot i-Cockpit ve normalde daha üst sınıf araçlarda kullanılan birçok sürüş destek sistemiyle küçük sınıf otomobil pazarına tamamen yeni bir yaklaşım getiriyor. Fransız üreticinin ilk kez Cenevre Otomobil Fuarında tanıtacağı yeni Peugeot 208, 2019 yılının son baharında satışa sunulacak.

Yeni Peugeot 208 fütüristik ve genç

FUTURISTIC & YOUNG

Dünya değişiyor ve gelecek cevap bekleyen sorularla dolu. Diğer alanlar gibi otomotiv sektörünü de yeni zorluklar beklerken, bu zorluklar uygun müdahaleleri gerektiriyor. 208 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Peugeot, sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimle enerji geçişi sürecine ürettiği çözümlerle geleceğe umutla bakıyor.

Peugeot, bu vizyon ve yaklaşımla küçük sınıfın en sevilen modellerinden 208’i yeniliyor. Markanın sınıf atlama stratejisini destekleyen yeni Peugeot 208 marka aidiyetine vurgu yapan şık ve gösterişli tasarımı ve yenilikçi teknolojileri ile mobilitenin geleceğine ışık tutuyor.

Yeni Peugeot 208 fütüristik ve genç

CMP/E-CMP: MODÜLER VE YAKIT VERİMLİLİĞİ ODAKLI PLATFORM

Yeni Peugeot 208, Groupe PSA’nın en güncel araç platformu olan ve B ve C segmentlerinde kullanılan EMP2'yi (Verimli Modüler Platform) tamamlayan CMP (Ortak Modular Platform) üzerinde yükseliyor.

Adından da anlaşılacağı üzere yeni CMP platform, boyut ve motor seçenekleri noktasında uyarlanabilir bir yapı sunuyor. Platform müşterilere benzin veya dizel olmak üzere içten yanmalı motor veya elektrikli motor gibi farklı güç ve aktarma organı çözümleri sunuyor. Yeni platform geliştirilirken verimlilik esas alındı. Bir önceki F1 platformu ile kıyaslandığında 30 kg daha hafif olan platform otomobilin ağırlığını düşürmeye yardımcı oluyor.

Yeni Peugeot 208 fütüristik ve genç

Kademeli zemin panelleri, elektrik kontrollü havalandırma girişleri gibi çözümler aerodinamik verimliliği arttırırken A verimlilik sınıfı lastikler ve azaltılmış süspansiyon sürtünmesiyle dönme direnci azaltılıyor. İçten yanmalı motorun güç üretimi optimize edilirken motor hacimleri küçültülüyor, mekanik sürtünme azaltılıyor, şanzıman oranları uzatılıyor ve start&stop donanımının kullanımı yaygınlaştırılıyor.

Bütün bu gelişmeler sayesinde yeni Peugeot 208’in CO2 emisyon salınımı azaltılıyor. CMP platformu; daha yüksek araç içi akustik ve termal konfor, daha düşük titreşim seviyeleri, normalde üst sınıflarda kullanıma sunulan ve B segmentinde benzersiz sürüş destek sistemleriyle gelişmiş konfor ve güvenlik seviyesi sunuyor.

Yeni Peugeot 208 fütüristik ve genç