Yeni Zigana Tüneli Projesi'nde çalışmalar sürüyor
AA

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun da geçtiği güzergahta Gümüşhane yönünde yapımına Nisan 2016, Trabzon yönünde ise Ağustos 2016'da başlanan tünelde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yeni Zigana Tüneli Projesi'nde çalışmalar sürüyor

YOLU 50 DAKİKA KISALTACAK

Zigana Tüneli boyunca havalandırma amaçlı 3 şaft yapısı oluşturulacak. Gümüşhane-Trabzon arasındaki yolun 8 kilometre kısalacağı proje bünyesinde 2,7 milyon metreküp kazı, 800 bin metreküp beton imalatı gerçekleştirilecek. Zigana Dağı'nın önce tırmanılması, ardından da inilmesi dolayısıyla Gümüşhane-Trabzon arasındaki 100 kilometrelik virajlı yol, hava ve yol durumuna göre değişmekle birlikte 1-1,5 saat arasında katedilebiliyor.

Türkiye'nin en uzun karayolu tünelinin ulaşıma açılmasının ardından bu yolun 40 dakikada alınacağı tahmin ediliyor.

Yeni Zigana Tüneli Projesi'nde çalışmalar sürüyor VİDEO

Yeni Zigana Tüneli Projesi'nde çalışmalar sürüyor

"TURİZM POTANSİYELİNİ OLUŞTURACAKTIR"

Gümüşhane Valisi Okay Memiş konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Tünel bittiğinde dünyanın en uzun ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüneli olacak. Tünelin varlığı dahi bizim için başlı başına bir turizm potansiyeli oluşturacaktır" ifadelerini kullandı.

Yeni Zigana Tüneli Projesi'nde çalışmalar sürüyor

BEDELİ YAKLAŞIK 550 MİLYON LİRA

Memiş ayrıca, "Her gün en az 10 metre kazarak ilerliyorlar. Aynı Ovit Tüneli'nde olduğu gibi biz de Yeni Zigana Tüneli ile Trabzon Limanı'na, Trabzon Havalimanı'na kavuşmuş olacağız. Transit geçişi sağlayacak bu tünelin proje bedeli yaklaşık 550 milyon lira. Buna rağmen bittiğinde maliyetinin, diğer bağlantılar ve işlemlerle 1 milyar liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz. Tünel inşaatının, mümkün olduğu kadar en kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)