Yenilenen Polo boyutlarıyla Golf'e yaklaştı

Yenilenen Polo boyutlarıyla Golf'e yaklaştı

İlk kez yollara 1975 yılında çıkan VW Polo, günümüze kadar 14 milyon adedi aşan satış rakamıyla sınıfının en güçlü oyuncularından. Son nesli yenilenirken ağabeyi Golf'e yaklaşan boyutlarıyla dikkat çeken Polo, 2014 için geçirdiği ağır makyaj sonrasında boyutlarında olmasa da tekniğinde yaşanan önemli büyümeyle farkını hissettirmeye hazırlanıyor. Yeni Polo dış görünüş olarak eski versiyondan üç çıtalı krom radyatör ızgarası, ön tampon tasarımı, stop lambaları ve bu sınıfta ilk kez isteğe bağlı olarak alınabilen LED'li farlarıyla ayrılıyor. İç tasarımında da önemli değişikliklerin yapıldığı yeni versiyonda, direksiyon, klima, koltuk döşemeleri ve bilgi eğlence sistemleri de değiştirilmiş.

GÜVENLİKTE ÇITA YÜKSELDİ

Güvenlik seviyesinde önemli iyileştirilmelerin yapıldığı otomobilde standart olarak sunulan ESP, İkincil Çarpışma Freni (Multi Collision Brake) , Yokuş Kalkış Asistanı (Hill Hold) başta olmak üzere çok sayıda sistemle sınıfında standartları yeniden belirliyor. Yeni Polo, sınıfında ilk kez Adaptif Hız Sabitleyici (ACC)'yi de isteğe bağlı olarak sunuyor.

DAHA TUTUMLU MOTORLAR

Tümüyle yenilenen motor ailesi yeni Polo'nun en büyük avantajlarından. İlk etapta Polo ülkemize 1.0 MPI (75 beygir), 1.2 TSI (90 beygir) benzinli ve 1.4 TDI (75-90 beygir) dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Eski versiyona göre yüzde 20 tutumlu motorların 100 km'deki tüketimi 3.4 lt ile 5.1 lt arasında değişiyor. Baz motor dışında DSG her motorda alınabiliyor. Polo'da 39.500 TL'den başlayan fiyatlar en üst versiyonda 60.900 TL'ye yükseliyor. Eski GTI'ın yerini alan 150 beygirlik BlueGT'nin fiyatıysa 61 bin TL.

DARALAN PAZARDA BÜYÜYECEK

Yeni Polo'nun bu ayın ortasından itibaren şatışa sunulacağını açıklayan Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Geçen yıl 22 bin adetlik satışla sınıfında ilk üç arasında giren Polo'da hedefimiz pazardaki daralmaya rağmen geçen yılın satış rakamına ulaşmak” açıklaması yaptı.

BİR TIK İLE ARAÇ SERVİSTE

Sosyal iletişim platformlarında 3 milyondan fazla takipçisi olan VW Türkiye, “volkswagenim.com” sitesiyle yeni bir uygulama başlattı. Bir kulüp havasında olan yeni sitede satış ve satış sonrası servis hizmetleri kişiye özel olarak veriliyor. Araç sahipleri site üzerinden aracının bakım randevusunu alıp, ödemelerini yapabiliyor, faturalarını inceleyebiliyor.

SÜRÜŞ İZLENİMİ

Asıl önemli değişikliklerin görünmeyen kısımlarda yapıldığı Polo'da tutumlu motorlar, yeni nesil bilgi eğlence sistemi kadar elektromekanik servo direksiyon sistemi de etkileyici. Parklarda konforu arttıran sistem yüksek hızlardaki sürüşlerde de sürücüye güven veriyor.