Yerel Medya Özendirme Yarışması başvuruları başladı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği “Yerel Medya Özendirme Yarışması'na başvurular başladı.

Yerel Medya Özendirme Yarışması başvuruları başladı

ÖDÜL VERİLECEK DALLAR

30 Nisan'a kadar yapılacak başvurular neticesinde 'en iyiler' seçilecek. Tanınmış isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmada, Yerel Haber, Makale/Yorum, Röportaj, Araştırma, Mizanpaj, Köşe Yazısı, Haber Fotoğrafı, Türkçenin Doğru Kullanımı, Yerel İnternet Haber Sitesi, Radyo Haber Programı ve Televizyon Haberi dallarında ödül verilecek.

YARIŞMADA VERİLECEK ÖDÜLLER

Birinci: 2,500 TL

İkinci: 1,500 TL

Üçüncü: 1,000 TL

YARIŞMAYA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

YARIŞMAYA GENEL KATILIM ŞARTLARI

Adayların profesyonel gazeteci olması gerekli. Eser sahibi olarak en fazla dört kişi başvuruda bulunabilir. Ödül eser başına verilecek. Her aday, yarışmaya en fazla iki (2) dalda, birer eser ile katılabilecek. Çalışmaların 01.01.2013-31.12.2013 tarihleri arasında yayımlanmış olması gerekli. Adaylar yarışmaya doğrudan başvuracaklar. Ancak yurt dışında Türkçe yayın yapan yazılı basın, radyo, televizyon ve internet haber sitesinde görev yapan gazeteciler, ülkelerinde bulunan Basın Müşavirliklerinden, müşavirliklerin olmadığı ülkelerde Büyükelçilikleri ve Konsolosluklarından, aldıkları yazı aracılığıyla yarışmaya başvurabilecekler.

YARIŞMA SONUÇLARI MAYIS AYININ SONUNDA AÇIKLANACAK

Yarışma sonuçları 2014 yılı Mayıs ayının sonunda BYEGM'nin WEB sayfasında yayımlanacak, dereceye giren medya mensuplarının adreslerine de yazıyla bildirilecek. Başka bir yarışmada ödül almış çalışmalar kabul edilmeyecek. Böyle bir durumda ödülün iptali hakkı saklı kalacak. İstenilen belge ve bilgilerin eksik olması halinde başvuru geçersiz sayılacak. Eser sahipleri yarışma sonuçlanana kadar herhangi başka bir yarışmaya aynı eserle başvuru yapamayacaklar.