Yerli bot için geri sayım başladı
ensonhaber.com

Son yıllarda yerlileştirme çalışmalarına hız veren Türkiye, dev projelere imza atmaya devam ediyor. Savunma sanayisinde her geçen gün yeni bir sevindiren haber gelirken, eş zamanlı olarak birçok projenin de hayata geçmesi için çalışmalar sürüyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın tesisleri ile yüzer ve dalar unsurlarını barındıran üslerinin denizden güvenliğini sağlamayı amaçlayan proje kapsamında 8 adet süratli devriye botu yurt içinde tedarik edilecek.

Yerli bot için geri sayım başladı

SÖZLEŞME 3 AYA KADAR İMZALANACAK

Yenişafak'ın haberine göre, 12 Ocak 2016 tarihinde yayımlanan ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından ihaleye çıkarılan projeye 25 Mart 2016 tarihinde ARES Tersanecilik San. ve Tic. A.Ş. ve Yonca-Onuk Adi Ortaklığı tarafından teklif verildi. Teklif değerlendirme çalışmaları tamamlanan proje için Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin kararı bekleniyor.

2016 yılı son çeyreğinde sözleşmenin imzalanması hedefleniyor.

Türk denizcilik sektörünün bugünkü durumuna bakıldığında, geçmişte yurt dışından tedariki gerçekleştirilen birçok projenin milli imkanlarla yapıldığı görülüyor. Özellikle savunma sanayi alanında son dönem yaşanan gelişmeler önemli mesafelerin kat edildiğini gösteriyor.

2023 hedefine yönelik atılan adımlar arasında yer alan bu proje de tamamlandığında milli güce dayalı etkin bir deniz gücüne sahip olunacak. Böylelikle dünya denizlerinde Türkiye'nin gücünün artırılmasına katkı sağlanacak.