Yerli imkanlarla yapılan gemi derin sularda
AA

Türkiye'nin önemli ağır sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ'ın, Çanakkale'nin Biga ilçesindeki tersanelerinde, Türk mühendislerce üretilen yeni gemisi "İÇDAŞ-5" suya indirildi.

Türk mühendislerinin, gelişen teknolojiyle projelendirdiği yerli üretim gemiler, yurt dışından da büyük talep görüyor. Özellikle dünyada denizcilik sektörüne hakim armatörlerce tercih edilen gemiler, kalite ve kullanışlılık bakımından da listenin ön sıralarında yer alıyor.

Yerli imkanlarla yapılan gemi derin sularda

TAMAMI TÜRK MÜHENDİSLERDEN VE YERLİ İMKANLARDAN

Tamamı Türk mühendislerinin yerli dizayn imkanları kullanılarak yapılan gemilerin ihracatıyla, ülke ekonomisine önemli oranda döviz girdisi sağlanıyor.
AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, tersanelerinde son 3 yılda 7 kimyasal tanker, 5 genel kargo gemisi, iki römorkör ve bir pilot botu inşa edip ihracata başlayan İÇDAŞ'ın son gemisi "İÇDAŞ-5"in inşa çalışmaları tamamlandı.

Yerli imkanlarla yapılan gemi derin sularda
Son olarak iç tefşirat ve elektronik dizayn çalışmaları kalan gemi için şirket yöneticilerinin de katılımıyla düzenlenen törende kurban kesildi, dua edildi. Ardından "Vira Bismillah" denilerek, geminin suya indirme işlemi yapıldı.

Türk mühendisler yerli imkanlarla 15 ayda gemi üretti VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)